Paikalliset

Vene kaatui: Isä pelasti 1-, 3- ja 5-vuotiaat merestä

Viisihenkinen perhe joutui veden varaan veneen kaaduttua Lilla Vådholmenin lähistöllä keskiviikkona. Isä onnistui pelastamaan 1-, 3- ja 5-vuotiaat lapset merestä rannalle ennen avun saapumista.
LILLA VÅDHOLMEN Viisihenkinen perhe oli keskiviikkona liikkeellä pienehköllä veneellä Lilla Vådholmenin saaren koillispuolella, Loviisan Kampuslandetin länsipuolella, kun perheen aikuiset ryhtyivät vaihtamaan paikkaa. Kesken paikanvaihdon veneeseen iski iso aalto, jonka seurauksena vene kaatui ja kääntyi ympäri.

Isä poimi pikkulapset merestä

Perheen vanhemmat sekä yksi-, kolme ja viisivuotiaat joutuivat veden varaan. Kaikeksi onneksi lapset oli puettu pelastusliiveihin, ja onnettomuus tapahtui vain noin 30 metrin päässä viereisen saaren rannasta. Perheen isä pystyi kiskomaan lapset yksitellen saaren rannalle turvaan. Isällä ei merivartioston mukaan ollut pelastusliivejä puettuna. Myös perheen äiti pystyi uimaan rannalle.

Hälytykseen kahdeksan yksikköä

Lähistöllä ollut mökkeilijä oli huomannut tilanteen, ja soittanut hätäkeskukseen. Hätäkeskus lähetti paikalle kaikkiaan kahdeksan pelastusyksikköä. Hälytyksen saivat Merivartioston veneyksiköt Kotkasta sekä Itä-Uusimaan, Keski-Uusimaan ja Länsi-Uusimaan pelastuslaitoksen yksiköt Loviisasta, Porvoosta, Tuusulasta ja Espoosta.

Lähintä veneyksikköä ei hälytetty

Lähimpänä, noin 10 kilometrin päässä haveripaikasta sijainnut Valkon VPK:n veneyksikkö ei hälytystä saanut. Meripelastusjohtaja Ossi Pylväläinen Suomenlahden meripelastuskeskuksesta kertoi, että VPK:iden yksiköitä ei ole ennalta ohjelmoitu kaikkiin hätäkeskuksen tietokoneille tehtyihin vasteisiin eli hälytyslistoihin. Pylväläisen mukaan melko pian oli kuitenkin saatu saaresta tieto, että perhe oli jo pelastautunut itse rantaan eikä heillä ollut enää siinä vaiheessa mitään hätää. Palokuntien yksiköt käännytettiin takaisin asemillensa.

Ainekset vakavalle haverille

Merivartioston alus haki perheen saaresta ja toimitti heidät mantereelle. Kaatunut vene hinattiin rantaan. Pylväläinen arvioi, että tilanne olisi ollut huomattavasti vaarallisempi, jos vene olisi kaatunut kauempana rannasta. - Kyllä tässä oli ainekset vakavammalle turmalle. Onneksi ei pahemmin käynyt. Nyt merivesi oli myös melko lämmintä, eikä vakavampaa kylmettymistä ehtinyt tapahtua, Pylväläinen totesi. *Lilla Vådholmenin saaren nimi on aiemmin ollut merikartoissa mm. Lilla Vårdholmen ja Lill Vådholm -muodossa, mutta nykyisissä kartoissa Lilla Vådholmen nimisenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat