Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meripelastushälytys | Kaksi ihmistä pelastettiin uppoamassa olleesta puuveneestä Svartholman saaren länsipuolella Loviisassa

Kaksi ihmistä on pelastettu uppoamisvaarassa olleesta moottoriveneestä Svartholmenin saaren länsipuolella Loviisan sisäsaaristossa. Mantereella sijaitsevalle kokoontumispaikalle, Källantielle on kello 20 aikoihin hälytetty useita Merivartioston sekä Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson pelastuslaitoksilta.

Suomenlahden merivartioston meripelastusjohtaja Janne Ryönänkoski kertoi Loviisan Sanomille kello 20.40 aikoihin, että molemmat ihmiset on saatu pelastettua, ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköt jatkavat paikalla uppoamisvaarassa olevan moottoriveneen tyhjentämistä.

Silminnäkijän mukaan kaksi veneessä ollutta pelastettiin Valkon VPK:n alukseen, joka hinasi vuotavan aluksen Varvetin telakalle. Paikalle hälytetty rajavartioston helikopteri varmisti tilannetta haveripaikan yläpuolella.

- Tämä on tänään jo toinen vastaavanlainen puuveneen uppoamisvaarahälytys Suomenlahdella. Tässä vaiheessa ei ole tietoa Loviisan onnettomuuden vesivuodon syystä, Ryönänkoski pohti.

- Molemmat henkilöt saatiin pelastettua nopeasti, mutta jos apua ei olisi tullut nopeasti, tilanne olisi ollut vaarallinen, Ryönänkoski kertoi.

Aluksen moottori oli pysähtynyt vesivuodon seurauksena, ja se olisi uponnut ilman pelastuslaitoksen pumppausta. Nyt alusta hinataan pumppauksessa kohti Valkoa. Myöhemmin illalla varmistui, että vuotava katettu puuvene saatiin hinattua ja nostettua maalle Varvetin telakalla.

Tilanteen johto- ja tiedotusvastuu on Suomenlahden merivartioston johtokeskuksella.

Suomenlahden merivartiosto julkaisi myöhemmin Twitterissä twiitin:

Meripelastuksen hätätilanne Loviisan edustalla. Moottorivene uppoamisvaarassa, kaksi henkilöä kyydissä. @rajaheko ja @IUPELA kohteella. Ihmiset pelastettu ja veneen tyhjennys käynnissä. #meripelastus

Uutista tarkennettu kello 23, että kaksi henkilöä pelastettiin Valkon VPK:n alukselle, ja lisätty tieto, että vene on hinattu ja nostettu Varvetin telakalle.