Hälytys | Kuorma-auton kaataman sähkölinjan kipinöinti sytytti maastopalon Lappomin kaakkoispuolella Loviisassa

Palo sai alkunsa lauantaina kello 14 aikoihin, kun Långstrandintiellä Lappomjärven kaakkoispuolella töissä ollut kuorma-auto oli lava yläasennossa ajaneena osunut tien yli asennettuun, sähköpylvästä tukevaan harusvaijeriin, joka oli törmäyksen voimasta repeytynyt irti kivestä ja nostanut pylvään sijoiltaan.

Pylväs oli kaatunut maahan, jolloin 10 kilowoltin kolmivaihejohdot olivat joutuneet oikosulkuun. Oikosulusta aiheutui runsaasti kipinöintiä, joka oli sytyttänyt rutikuivan maaston.

- Kun automatiikka oli katkaissut johdoista virran, oli kuorma-autoilija aluksi saanut jauhesammuttimella palon sammumaan, mutta hetken kuluttua sähköt olivat palautuneet linjalle, jolloin kipinöinti oli sytyttänyt palon uudelleen, kertoi paloesimies Kimmo Stengård Loviisan pelastuslaitokselta.

Paikalle hälytettiin Loviisan pelastuslaitoksen lisäksi Lovisa FBK, Valkon VPK sekä Pyhtään ja Siltakylän VPK:n Kymenlaakson pelastuslaitokselta. Palokunnat saivat nopeasti estettyä palon leviämisen, mutta sähköjohtojen alla ja lähistöllä palanutta maastoa päästiin sammuttamaan vasta, kun Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n asentajat kävivät varmistamassa, että linja oli jännitteetön.

- Sammuteltiin ensin tuulen alla olevaa maastoa, ja odoteltiin sähköyhtiötä paikalle, jonka jälkeen sammutettiin loput. Valkon yksikkö jäi vielä kastelemaan maastoa, kertoi Stengård kello 15 aikoihin lauantaina.

Sähköpylvään katkeaminen katkaisi sähköt Sepänniemen alueelta. Sähköttömiä talouksia on yhteensä 52. Kymenlaakson Sähkö Oy:n vikapäivystyksestä arvioitiin, että sähköt saadaan palautettua lauantaina kello 20 mennessä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut