Hälytys | Kolme karannutta hevosta löydettiin metsästä Valkon VPK:n ja Wessö FBK:n lentävien kameroiden avulla - pääsivät jouluksi kotiin

Hevoskolmikko oli pimeään aikaan ylittänyt tai alittanut idästä länteen vilkasliikenteisen kuutostien Liljendalissa. Hevosten karkumatka kesti 15 tuntia kirpeässä pakkassäässä.

Kolmen Loviisan Liljendalista karanneen hevosen 15 tuntia kestänyt karkumatka päättyi onnellisesti jouluaattoaamuna, kun Valkon VPK:n ja Wessö FBK:n lämpökamerakopterit paikansivat karkulaiset läheisestä metsästä.

Hevosten aitaus sijaitsee Hopomjärven eteläpuolella, kuutostien itäpuolella, ja karkulaiset löytyivät vanhan kuutostien vierestä, uuden kuutostien länsipuolelta, joten ne ovat palomestari Timo Tuomaisen mukaan pimeän aikana joko ylittäneet tai alittaneet alikulkutietä käyttäen Koskenkylän ja Läpinjärven välisen vilkasliikenteisen kuutostien. Tuomaisen mukaan hevosista ei tiettävästi kuitenkaan aiheutunut vaaraa liikenteelle eikä eläimille.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai aattoaamuna kello 7..50 aikoihin hätäkeskukselta eläinten pelastustehtävän. Kolme hevosta oli karannut aitauksistaan torstai-iltana Liljendalin Omössantieltä, ja olleet kadoksissa jo 12 tuntia.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos liitti tehtävään Valkon ja Wessön sopimuspalokunnat, joilla on käytössä kuvausdronet. Päivystävä palomestari Timo Tuomainen kertoi, että pian ilmaan noustuaan hevosista saatiin nopeasti näköhavainto. Kopteri välitti reaaliaikaista ilmakuvaa tilannekeskukseen ja palomestarin johtoautoon.

Kuvauskoptereilden lämpökameralla seurattiin aamun hämärässä hevosten etenemistä maastossa, ja ohjattiin eläinten kiinniottajat hevosten luokse paikkaan, joka oli parin kilometrin päässä aitauksista. Kello 11 mennessä hevoset oli palautettu hoitajilleen, ja palokunnat vapautettiin tehtävästä.

- Karanneet hevoset löytyivät hyvävointisina, ja ne pääsivät jouluksi kotiaitauksiin Tuomainen kertoi. Paikalla vallitsi aamuhärärissä -14 asteen pakkassää.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut