Loviisan valtuusto | RKP:n Otto Andersson jatkaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. SDP:n Arja Isotalo valittiin hallituksen puheenjohtajaksi

RKP:n valtuutettu Otto Andersson valittu jatkamaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. SDP:n Arja Isotalo valittiin kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin SDP:n Keijo Tähtinen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Kokoomuksen Janne Lepola. Luottamustehtävä päättyy 31.5.2023.

Kaupunginhallituksen paikoista neljä meni ennakkon tehdyn sopimuksen mukaisesti RKP:lle, kaksi SDP:lle, kaksi Kokoomukselle ja yksi Keskustalle.

Vihreitten valtuutettu Timo Raivio kertoi olevansa hallituksen ja lautakuntien kokoonpanoista eri mieltä. Hänen mukaansa Vihreät ja Perussuomalaiset jätettiin pois hallituksesta ja keskeisista lautakunnista epädemokraattisella tavalla. Puheenvuoronsa päätteeksi hän ei kuitenkaan tehnyt vastaesitystä, vaan kertoi suostuvansa enemmistön päätökseen paikkajaosta. Valinnat tehtiin siten yksimielisesti.

Kaupunginhallitukseen ja sen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin RKP:stä Tom Liljestrand (varalle Stefan Thesslund), Lotte-Maria Stenman (varalle Johanna Hinttaniemi), Markus Sjöholm, (varalle Mikael Karlsson) ja Agneta Alm (varalle Kerstin Häggblom). Vaalikauden puolivälissä Häggblom siirtyy varsinaiseksi jäseneksi ja Alm varajäseneksi. Tom Liljestradia esitetään hallituksen varapuheenjohtajaksi.

SDP:stä hallitukseen ja sen puheenjohtajaksi valittiin Arja Isotalon (varalle Meri Lohenojan) ja Satu Hämäläinen (varalle Laura Hyppölä).

KOKOOMUKSESTA hallituksen jäseneksi ja sen toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Mia Heijnsbroek-Wirén (varalle Irene Malmberg) sekä Petri Hakasaari (varalle Juha Karvonen).

KESKUSTAN hallituspaikalle valittiin Teemu Peräkylä (varalle Kari Hagfors).

Lue lisää Loviisan Sanomista torstaina, 19.8.2021.

Nuijat vaalituloksen mukaan

RKP:n Otto Anderssonille valtuuston ja SDP:n Arja Isotalolle hallituksen puheenjohtajuus

RKP:lle rökäletappio, vaikka Otto Andersson sai ennätysmäärän ääniä. Kokoomus suurin vaalivoittaja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut