Korona | Loviisa siirtynyt takaisin epidemian kiihtymisvaiheeseen - jo 28 uutta tartuntaa 3 viikon aikana

Loviisa ja koko Itä-Uusimaa on siirtynyt takaisin epidemian kiihtymisvaiheeseen. HUSin Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä päätti asiasta torstaina 8.7.2021 alueen tartuntamäärän lähdettyä jälleen nousuun. Tartuntoja on nyt erityisesti nuoremmissa ikäluokissa. 

Loviisassa tartuntoja on kolmen viime viikon aikana ollut 28, ja uusia tautitapauksia ilmenee alueella päivittäin. Tarkemmista tutkimuksista tähän asti valmistuneet näytteet ovat varmistuneet herkästi tarttuvaksi koronaviruksen deltamuunnokseksi.  

– Tartuntoja ja altistumisia on syntynyt varsinkin tilanteissa, joissa nuoret tai nuoret aikuiset ovat viettäneet aikaa yhdessä, kertoo perusturvajohtaja Carita Schröder.

Loviisa täyttää tällä hetkellä kaikki epidemian kiihtymisvaiheen kriteerit ja osittain jo leviämisvaiheenkin. Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole vielä määrännyt Itä-Uudellemaalle rajoitustoimenpiteitä. Tilanteen vaikeutuessa rajoitukset otetaan tarvittaessa jälleen käyttöön. 

– Aluehallintovirasto asettanee kokoontumisrajoituksia pian, jos tilannetta ei saada rauhoittumaan. Kaikkien on nyt yritettävä ponnistella vielä vähän aikaa, jotta loviisalaiset saisivat nauttia kesän yleisötapahtumista, vetoaa Carita Schröder kaupungin tiedotteessa.

Koronavirustestiin on syytä hakeutua vähäisistäkin oireista. Ajan voi varata sähköisesti osoitteessa koronabotti.hus.fi. 

Kaupunki suosittelee käyttämään kasvomaskia aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Myös turvavälejä suositellaan mahdollisuuksien mukaan noudattamaan.

Korona lähti jyrkkään kasvuun Loviisassa kahden viime viikon aikana - 19 uutta tartuntaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut