Korona | Loviisan Laivasillan viime viikonlopulta ilmeisesti useita uusia tartuntoja

Viime viikonloppuna järjestetystä Saltbodan radio -tapahtumasta ja Laivasillan viikonlopusta on ilmeisesti levinnyt useita koronatartuntoja. Perjantain aamuyön aikana LS:lle on tullut vahvistamattomia tietoja jopa kahdeksasta tartunnasta.

Loviisan kaupunki tiedotti aluksi yhdestä tartunnan saaneesta, josta Loviisan Sanomat uutisoi tiistaina. Uutisen jälkeen yksi paikalla olleesta kertoi Loviisan Sanomille saaneensa oireita ja positiivisen testituloksen.

- Olin viettämässä kavereiden kanssa iltaa ja yötä Saltbodan Radio- tapahtumassa 19.6. Tämän jälkeen minulla alkoi tulla koronaoireita, ja luin teidän ilmoituksenne (LS:n uutinen 22.6.) yhdestä tartuntatapauksesta, ja hakeuduin testiin. Sain 22.6. postitiivisen koronatuloksen.

- Eli todennäköisesti sain tartunnan Saltbodan Radio -tapahtumasta. Eli olen nyt toinen kyseisessä tapahtumassa olleista, joilla on todettu koronavirustartunta, kertoi tartunnan saanut torstai-iltana Loviisan Sanomille.

Hän kertoi keskustelleensa tapahtuman järjestäjän kanssa, joka oli arvioinut, että Laivasillan viikonloppuna on levinnyt useita tartuntoja. Myöhemmin perjantaina LS sai tunnistettavista lähteistä tietoja myös mahdollisesta muista Laivasillan viikonlopun alueen koronatartunnoista.

Tapahtuman järjestäjä Timothy Kühn kertoi, että yksi tartunnan saanut henkilö on liikkunut ilmeisesti alueella ja useilla terasseilla, ja ollut varmaankin tietämätön tartunnasta. Altististuneita on hänen mukaansa useita.

Yrittäjä Kühn on harmissaan, että mediahuomio kohdistetaan yhteen tapahtumaan ja ravintolaan, vaikka tartunnan saanut mies on kiertänyt Loviisassa varmaankin useammassa paikassa.

- Ei meillä täällä koronaa mukissa tarjoilla eikä se korona meillä asu. Noudatamme kaikkia THL:n ohjeita, mutta alueella kiertänyt henkilö on ollut koronapositiivinen, ja altistanut sekä ehkä myös tartuttanut monia, Kühn kertoi. Kühn kertoi tiedottaneensa altistumisesta Radio Saltbodanin Facebook-ryhmässä heti, kun tieto altistumisista tuli.

THL:n tilastoissa Loviisaan oli merkitty tänään 3 uutta koronavirustartuntaa.

Loviisan kaupungin tiedotteen mukaan tapahtumaan osallistuneita kehotetaan seuraamaan mahdollisia koronavirusoireita ja hakeutumaan koronavirustestiin vähäisistäkin oireista.

Koronavirustartunnan oireita ovat muun muassa kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, ripuli tai vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

"Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, varaa aika koronanäytteenottoon sähköisesti osoitteesta koronabotti.hus.fi. Voit myös tehdä sähköisen oirearvioinnin Klinik-asiointipalvelun kautta www.loviisa.fi/24hasiointi.", kertoi kaupunki tiedotteessaan.

Mikäli et pysty asioimaan sähköisesti, voit myös soittaa Loviisan terveyskeskukseen numeroon 019 505 1300 arkisin kello 8–16.

Tapahtuman järjestäjä tiedotti nopeasti altistumisista

Saltbodan Radio -tapahtumaan osallistuneella todettiin koronavirustartunta – altistumisia on voinut tulla

Juttua muutettu: Uutisessa luki noin 10 minuutin ajan, että LS ei tavoittanut tapahtuman järjestäjää, mutta teksti poistettiin, koska järjestäjä Timothy Kühn soitti nopeasti takaisin ja kertoi kommenttinsa. Myös otsikkoa muutettiin niin, että Saltbodanin sijaan altistumisaluetta laajennettiin toimituksen päätöksellä varmuuden vuoksi koskemaan koko Laivasillan aluetta. Lisäksi tuli uskottavia tietoja, että Laivasillan viikonlopun ajalta on varmennettu useita koronatartuntoja.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut