Kyläkoulu | Rkp:n Otto Andersson olisi toivonut, että lautakunta olisi lykännyt päätöstä Haddomin koulun remontista

Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson (Rkp) olisi toivonut, että Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta olisi lykännyt lopullista päätöstä Haddomin koulun remontista. Hänen mukaansa lisäaika olisi ollut tärkeää, jotta valtuustoryhmät olisivat sisäisesti ja keskenään ehtineet keskustella ennen lautakunnan päätöstä. Andersson on Haddomin koulun kasvatteja itsekin.

 - Eli kuten jo ennen kokousta sanoin julkisesti, niin olisi ollut hyvä pöydätä asia eilen – eli siirtää asia uuteen kokoukseen esimerkiksi pääsiäisen jälkeen, Andersson kertoi.

Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan päätöksellä on Anderssonin mukaan erityisen suuri merkitys asian jatkoprosessille.

- Tässä on kuitenkin kyse hyvin merkittävästä päätöksestä, jossa olisi tarvittu laajempaa poliittista keskustelua.

Andersson muistuttaa, että kaupunginvaltuusto on tällä vaalikaudella jo kahdesti äänestäen päättänyt, että Haddomin koulua ei lakkauteta, vaan koulun toiminta jatkuu.

- Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana haluan tietenkin myös puolustaa kaupunginvaltuutettujen vaikutusmahdollisuuksia päätöksenteossa, etenkin näin isossa asiassa.

On erittäin tärkeä muistaa, että koulun kohdalla ei ole kyse ainoastaan rakennuksesta.

- Aikalisää olisi myös tarvittu siksi, että sivistyslautakunta olisi valmistellusti ehtinyt antaa lausunnon ennen elinkeino- ja infralautakunnan kokousta. On erittäin tärkeä muistaa, että koulun kohdalla ei ole kyse ainoastaan rakennuksesta vaan se on kokonaisuus, johon kuuluvat mm. oppilaat, opettajat, vanhemmat ja koko lähiyhteisö, Otto Andersson muistutti.

- Pienen aikalisän avulla olisi myös paremmin ollut yleisessä tiedossa ennen lautakunnan päätöksentekoa, mitä muita vaihtoehtoja Haddomin koulun oppilaiden koulunkäynnille on.

- Nyt kun asian käsittely jatkuu, niin on syytä muistaa, että kaupunginvaltuusto on kaksi kertaa tällä vaalikaudella äänestänyt Haddomin koulun jatkon puolesta. Kaupungin korkeimman päättävän elimen tahdon tulisi tietenkin nyt painavasti näkyä asian jatkovalmistelussa- ja käsittelyssä, Andersson kertoi.

- Toisin sanoen, keskeistä jatkovalmistelussa tulee mielestäni olla Haddomin koulun oppilaiden oikeus lähikouluun Haddomin koulun oppilaaksiottoalueella. Ja sen tulisi olla valmistelun lähtökohta.

- Oppilaiden vanhemmat ja Pro Haddom ovat esittäneet Kuggomin entistä päiväkotirakennusta korvaavaksi tilaksi. Itse näen tämän erittäin hyvänä ja rakentavana esityksenä. Suhtaudun siihen myönteisesti ja toivon, että tämä vaihtoehto nyt erittäin nopeasti selvitetään ja arvioidaan.

Kysymykseen oletko sitä mieltä, että Rambollin esittämä lähes miljoonan euron peruskorjaushanke olisi pitänyt toteuttaa?, Andersson vastasi näin.

- Olisin kaupunginvaltuutettuna tietenkin itse myös mielelläni kuullut ne kaikki arviot korjauksesta, jota lautakunnassa eilen esitettiin. Tämä juuri olisi ollut yksi syy pöytäykselle, Andersson vastasi.

Pro Haddomin väki on pettynyt koulupäätökseen

Haddom skolan koulurakennusta ei kannata korjata

Esitys lautakunnalle: "Haddomin koulua ei enää korjata - hinta olisi lähes 1 miljoonaa euroa"

Haddom skolan jatkotutkimukset valmiit – koulun kaikki lattiat uusittava

Haddom skolassa lisää tutkimuksia – rakenteita auki monesta paikasta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut