Valtuusto | Loviisan ruukkialueen 8 rakennuksen myynti palautettiin valmisteluun

Yksikään valtuutetuista ei kuitenkaan ilmaissut vastustavansa alueen myyntiä, mutta kritiikkiä annettiin lähinnä myyntipäätöksen puutteellisesta esityksen valmistelusta sekä paikallisten yrittäjien mielipiteen kuulemisen puuttumisesta.

Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom kertoi, että Strömforsin ruukin pienyritysten epävarmuus ensi kesän toimintaedellytyksistä on aiheeton, sillä ruukkialueen toimitilojen ensi kesän vuokraehtoihin tai toimintaan ei ole tulossa muutoksia. Siitä kaupunki aikoo Oker-Blomin mukaan mahdollisessa kauppakirjassa vaatia ja sopia.

- Kun tämä on avoin myyntiprosessi, niin emme voi tietää ketä on tulossa mahdollisesti omistajaksi, mutta tarjousmenettelyssä painotamme sitä, että pelkästään myyntihinta ei ole ratkaiseva, vaan ostajan liiketoimintasuunnitelmalla on iso painoarvo, Oker-Blom kertoi valtuustolle.

Kaupunginjohtaja Oker-Blom suositti voimakkaasti kahdeksan rakennuksen ja maa-alueiden myyntiä mahdolliselle ostajalle.

- Sinne on tulossa parikin uutta toimijaa, joista en voi tässä vaiheessa vielä puhua, mutta on tärkeää, että mahdollinen uusi omistaja voisi ottaa näiden tulijoiden tarpeista kopin. Kaupunki ei pystyisi näitä tarpeita täyttämään, Oker-Blom totesi.

- Yksityisomistaja olisi tälle alueelle paljon parempi omistaja kuin Loviisan kaupunki, Oker-Blom painotti.

Sdp:n Pertti Lohenoja teki muutosesityksen.

- Olisi hyvä päästä eroon niistä kiinteistöistä, joissa kaupungilla ei ole mitään toimintaan, vaan pelkästään kustannuksia, Lohenoja kommentoi.

Palautusesityksiä tuli muitakin, Valtuusto piti kokoustauon, joka jälkeen valtuusto päätti selkein äänin 7 - 28 palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Ruukkialueen 8 rakennuksen myynti etenee - Uusitalojen yhtiö kiinnostunut ostamaan

Loviisan kaupunki on myymässä kahdeksaa kiinteistöään Strömforsin ruukissa - katso 360-kuvat

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut