Tasoristeys | Väyläviraston mukaan varoitusopasteet toimivat normaalisti - "varoituskyltit tuotiin vasta onnettomuuden jälkeen"

Väyläviraston raideliikennejohtaja Markku Nummelin kiistää tiedot, joiden mukaan Loviisan Haravankylän tasoristeyksen varoitusvalot olisivat olleet poissa käytössä kuorma-auton ja tavarajunan törmäyksen aikoihin.

- Tasoristeys on ollut ihan normaalisti käytössä, kun onnettomuus on tapahtunut. Kuorma-auto rikkoi onnettomuudessa myös varoituslaitoksen, ja siihen tuotiin pikimmiten pois käytöstä -merkki, Markku Nummelin kertoi.

- Se, miksi tasoristeyksellä oli pienen hetken vain yksi tasoristeys pois käytöstä-merkki, johtui siitä, että lähellä ollut kunnossapitäjä sen laittoi heti paikoilleen ja kävi hakemassa viereiseltä tasoristeykseltä uudet merkit ja laittoi ne paikalleen, kertoi Nummelin.

Hänen mukaansa Valko-Läntisen tasoristeyksen merkit ovat viereisellä tasoristeyksellä, koska äskettäin hankitut uudet merkit eivät mahdu Valko-Läntisen vanhaan puukaappiin. Laitteisto ollaan muutoinkin uusimassa lähitulevaisuudessa, jolloin kaappikin uudistetaan. 

- Laitteiston toiminta on vielä erikseen tarkastettu. Tasoristeys oli toiminut aivan normaalisti kuorma-auton lähestyessä tasoristeystä. Toinen, ehjäksi jäänyt valo-opastin vilkkui punaisella kunnossapidon mennessä paikalle. Kaikille Loviisan tasoristeyksille on hankittu jo aiemmin lisäkilvet ja niitä käytetään, kun ne otetaan pois käytöstä. Nyt kuitenkin laitteisto oli käytössä, kunnes auto ne rikkoi, kertoi Nummelin Loviisan Sanomille keskiviikkoiltana.

Poliisi tutkiin onnettomuuden syytä.

Tavarajuna törmäsi kuorma-auton peräosaan Haravankylän tasoristeyksessä Loviisassa

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut