Kansallisteatteri | Loviisassa viime vuodet asunut näyttelijä Risto Aaltonen on kuollut

Eläkevuosiksi Loviisaan muuttanut tunnettu näyttelijä Risto Aaltonen on kuollut, kertoo Kansallisteatteri tiedotteessaan.

Loviisan Rantatiellä asuneen Aaltosen omaiset ovat vahvistaneet suru-uutisen Kansallisteatterille. Aaltonen oli kuollessaan 81-vuotias. Aaltonen työskenteli Kansallisteatterissa näyttelijänä ja ohjaajana vuodet 1972-2004.

Aaltonen tuli suurelle yleisölle parhaiten tunnetuksi televisiosta ja elokuvista. Hänet muistetaan esimerkiksi Kotikatu-sarjasta, jossa Aaltonen näytteli Rekku Kaakkoa. Muita Aaltosen tunnettuja töitä ovat muun muassa elokuvat Leikkikalugangsteri (1969) ja Hurmaava joukkoitsemurha (2000). Aaltonen näytteli myös useissa Uuno Turhapuro - ja Vääpeli Körmy -elokuvissa.

Kansallisteatterin tiedotteessa kerrotaan, että kollegat muistavat Aaltosen huumorintajuisena ja lämpimänä herrasmiehenä, joka suhtautui työhönsä vakavasti.

– Aaltonen sekä näytteli että ohjasi teatterissa, elokuvissa ja radiossa, mutta teatteri oli hänelle aina rakkain laji, tiedotteessa kerrotaan.

Aaltonen nähtiin viimeisen kerran Kansallisteatterissa Lavaklubilla Hommage à Stadin Arska -lauluillassa vuonna 2015.

Risto Aaltosen ja puolisonsa omistama Villa Aaltonen on ollut Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman yksi suosikkikohteista.

LWT-päivien sivijen mukaan "Kylpylävieraita varten 1898 rakennetun Villa Aaltosen tontilla sijaitsee mehiläispaviljonki ja pihatalo, jonka kellarissa on toiminut laivojen ruokahuollosta vastannut leipomo. Sisko Hallavainio ja Risto Aaltonen aloittivat vuonna 2005 remontit rakennuksissa ja joutomaaksi nyypähtäneessä 3300 neliön puutarhassa. Nyt talot on maalattu ja pinnat uusittu. Puolivilliksi suunniteltu ja kevyesti ohjattava puutarha kukoistaa; on hyötykasveja, muotopuutarhaa, kukkia mehiläisille ja metsäosio."

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut