Tasoristeys | Tavarajuna törmäsi kuorma-auton peräosaan Haravankylän tasoristeyksessä Loviisassa

Ketään ei loukkaantunut törmäyksessä. Väyläviraston mukaan varoitusvalot olivat käytössä vastoin aiempia tietoja.

Tavarajunan veturi törmäsi kuorma-auton peräosaan Haravankylän tasoristeyksessä Loviisan Bellassa keskiviikkona kello 12 aikoihin Loviisassa. Kuorma-autossa oli kuljettajan lisäksi yksi henkilö, joista kumpikaan ei loukkaantunut törmäyksessä, mutta kuorma-auton peräosa vaurioitui pahoin.

- Tavarajuna oli matkalla Valkon satamasta Lahden suuntaan, kun Vanhaa Valkontietä tullut kuorma-auto oli ylittämässä tasoristeystä. Kuorma-auto ehti osittain yli tasoristeyksen, mutta junan veturi oli kuitenkin osunut auton peräosaan, kertoi paloesimies Jukka Kippola Loviisan pelastuslaitokselta.

Kuorma-auto kiepsahti 180 astetta vaakatasossa ympäri, katkaisi valopylvään ja varoitusvalopylvään sekä päätyi osittain raiteille. Tasoristeyksessä on varoitusvalot ja hyvä näkyvyys, mutta ei puomeja. Silminnäkijän mukaan varoitusvalot olivat huoltotöiden takia pois käytöstä, ja valotolpassa vain pienehkö kyltti, jossa luki, ettei opaste ole toiminnassa. Silminnäkijän arvion mukaan kirkas auringonpaiste saattoi myös häikäistä kuljettajan.

(Lisätty klo 21.30 linkki: Väylävirasto kiistää tiedon opasteiden toiminnasta). Väylävirasto haluaa oman näkemyksensä törmäyksestä tähän.

Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä, ja Loviisan pelastuslaitoksen yksikkö 301 ehti paikalle totemaan vaaratilanteen olevan ohi, jolloin hätäkeskus käännytti osan yksiköistä takaisin. Porvoon pelastusaseman raivausyksikkö saapui paikalle myöhemmin. Paikalla kävi myös ensihoidon ja poliisin yksiköt.

Kuorma-auton lasti purettiin toiseen kuorma-autoon ja juna pääsi jatkamaan matkaansa runsaan tunnin myöhässä.

Tapahtumakuvausta korjattu niin, että kuorma-auto ei törmännyt junaan, vaan juna auton peräosaan. Uutista täydennetty ja tarkennettu..

Väyläviraston mukaan varoitusopasteet toimivat normaalisti - "varoituskyltit tuotiin vasta onnettomuuden jälkeen"

Tavarajuna murjoi pakettiauton pahoin Skinnarbyn tasoristeyksessä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut