420 sekunnissa | 7 minuuttia kokoontunut Loviisan kaupunginhallitus päätti viedä erottamisasiansa valtuustoon huomenna

Loviisan kaupunginhallitus päätti tiistai-iltana odotetusti ylimääräisessä kokouksessaan viedä Rkp:n aloitteen hallituksen erottamisesta huomiseen valtuuston kokoukseen. Esitys hyväksyttiin kello 18.00 alkaneessa ja kello 18.07 päättyneessä kokouksessa yksimielisesti. Linkki esitykseen.

Erottamisasia tulee keskiviikkona esille valtuuston lisälistalle, jossa ehdotetaan viisihenkisen tilapäisen valiokunnan nimeämistä valmistelemaan hallituksen erottamista ja kuulemaan asianosaisia. Erottamisesta päättää tilapäisen valiokunnan esityksestä valtuusto, joka myös valitsee uuden hallituksen ja sen puheenjohtajan samassa kokouksessa.

Ruotsalainen kansanpuolue teki aloitteen kaupunginhallituksen erottamisesta sen jälkeen, kun hallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén oli siirtynyt Rkp:stä Kokoomuksen valtuustoryhmään, ja ilmoittanut jättävänsä puheenjohtajan tehtävät, mutta jäävänsä silti hallituksen jäseneksi.

Rkp:n kannan mukaan Heijnsbroek- Wirénin pitäisi erota myös hallituksesta, mihin tämä ei suostunut. Valtuusto ei voi erottaa vain yhtä hallituksen jäsentä, vaan kuntalain mukaan koko hallitus on erotettava, ja valittava osa sen jäsenistä uudelleen.

Loviisan kaupunginhallituksella tiistaina ylimääräinen kokous omasta erottamisasiastaan

Rkp:ltä harvinainen aloite Loviisan kaupunginhallituksen erottamiseksi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut