Rkp ja Sdp haluavat hallituksen erottamispäätöksen valtuustoon keskiviikkona.

Rkp:sta Kokoomukseen siirtynyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén on kutsunut kaupunginhallituksen ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään Rkp:n vaatimusta koko hallituksen erottamisesta. Kokous on määrä pitää ensi tiistaina, jonka jälkeen asia etenee keskiviikkona pidettävään valtuuston kokoukseen.

Hallituksen erottamiseksi valtuuston tulee asettaa tilapäinen valiokunta, joka valmistelee erottamista yhdessä hallintojohtajan kanssa. Mikäli valtuusto päättää asettaa 5-jäsenisen valiokunnan, valiokunta kuulee asianosaisia ja valmistelee varsinaisen asian valtuuston päätettäväksi.

Koska aloite koskee kunnanhallituksen erottamista, ovat kunnanhallituksen jäsenet kunnanhallituksessa asian käsittelyssä esteellisiä eli Kuntaliiton ohjeistuksen mukaan "kunnanhallituksen on asiaa enemmälti käsittelemättä syytä saattaa valtuuston päätettäväksi, asetetaanko valiokunta valmistemaan erottamista eli johtaako erottamisaloite jatkovalmisteluun."

Valtuuston kokouksessa eivät hallituksen jäsenet eivätkä erottamisaloitteen allekirjoittajat ole esteellisiä.

- Rkp:n ja Sdp:n hallitusryhmät ovat pyytäneet  hallituksen kutsumista koolle kiireellisesti käsittelemään Rkp:n aloitetta. Olen kutsunut hallituksen ylimääräiseen kokoukseen tiistaille 19.1., jotta valtuusto keskiviikkona 20.1. voi harkita onko valtuustoryhmän vaihto kohdallani perusteltu syy epäluottamukseen ja koko hallituksen erottamiselle, kertoo Mia Heijnsbroek-Wirén torstai-iltana lähettämässään tiedotteessa.

- Olen joulun alla siirtynyt RKP:n jäsenyydestä Kokoomuksen jäseneksi. Toimenpide ei juridisesti vaikuta toimintaani kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Voisin ja olin valmis kantamaan vastuuni jatkamalla tehtävässä samoin periaattein kuin tähänkin asti, mutta saatuani Rkp:een yksimielisen mielipiteen 4. tammikuuta, jossa toivoivat eroani tehtävästä, ilmoitin pyytäväni valtuustolta eroa kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta, Heijnsbroek-Wiren kirjoittaa.

- Päätökseni siirtymisestä on pitkän harkinnan tulos. Juuri tämän ajankohdan valitsin siksi, että kuntavaalit ovat lähellä. Koska asetun niissä uudelleen ehdolle, äänestäjille syntyy tilaisuus arvioida menettelyni.

- Toisaalta uudet puolueiden väliset neuvottelut luottamushenkilöpaikoista, jotka vaalien jälkeen käydään, antavat hyvin pian myös poliittisille yhteistyökumppaneille saman mahdollisuuden. Näin katsoin häiritseväni mahdollisimman vähän Loviisan hallintoa ja vireillä olevien asioiden hoitoa, Heijnsbroek-Wiren toteaa.

- Toivoin että pelkkä poliittinen pettymys - ymmärrettävä kylläkin - ei saisi tällaisia mittasuhteita, että haluttaisiin vakavasti toteuttaa prosessi, jolla yritettäisiin luottamustani horjuttaa, kertoo Heijnsbroek-Wirén..

Loviisan Kokoomuksen hallitus otti tostai-iltana kantaa erottamisasiaan.

- Loviisassa valtuusto valitsee hallituksen jäsenet ja samalla puheenjohtajat. Mia Heijnsbroek-Wiren on hoitanut tehtävänsä hallituksen puheenjohtajana moitteettomasti sydän täysillä sykkien Loviisan hyväksi. Hän on ollut lobbaamassa Loviisaa ja Loviisan intressejä lukuisilla foorumeilla itseään säästämättä, tiedottaa Kokoomus.

- Hallituksen asialistoille on tullut hyvinkin haastavia asioita, joita hänen laajan ymmärryksensä mukaan on ollut pakko ajaa. Asiat eivät ole olleet helppoja. Kipeitä ehdotuksia asioiden korjaamiseksi on ollut pakko tehdä. Mialle on ollut tärkeää, että kokonaisuus ratkaisee ja hän on arvostanut virkamiesten tekemiä perusteltuja ratkaisuehdotuksia, Kokoomus kiittelee tiedotteessaan.

- Kokoomus katsoo, että Mian ero puheenjohtajuudesta on tyylikäs ele. Lisäksi on kaupungin etu, että Mia jatkaa rivijäsenenä hallituksessa. Näin hänellä oleva hiljainen tieto tulevista ja menneistä asioista siirtyy uudelle puheenjohtajalle saumattomasti ja hyvässä hengessä. Mitä RKP:n epäluottamusaloitteeseen tulee niin asiassa tulee toimia lakien, määräysten ja säännösten mukaan, todetaan Kokoomuksen tiedotteessa.

Rkp:ltä harvinainen aloite Loviisan kaupunginhallituksen erottamiseksi

Rkp teki 17 valtuutetun allekirjoittaman aloitteen Loviisan kaupunginhallituksen erottamiseksi

Mia Heijnsbroek-Wirén jättää paikkansa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

Rkp aikoo vaatia Loviisan koko kaupunginhallituksen erottamista puheenjohtajan puoluevaihdoksesta syntyneen luottamuspulan takia

Rkp: Heijnsbroek-Wirén ei voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut