Rkp aikoo vaatia Loviisan koko kaupunginhallituksen erottamista puheenjohtajan puoluevaihdoksesta syntyneen luottamuspulan takia

Rkp:n Loviisan osasto haluaisi erottaa Loviisan koko kaupunginhallituksen syntyneen luottamuspulan takia. Luottamuspula syntyi, kun kaupunginhallituksen istuvat puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén ilmoitti siirtyvänsä Rkp:stä Kokoomuksen valtuustoryhmän jäseneksi ja kevään kuntavaalien ehdokkaaksi.

Tänään, maanantaina pidetyssä kaupunginhallituksen kokouksessa Rkp:n Mikael Karlsson pyysi tuomaan RKP:n hallitusryhmän puolesta tietoon, että istuva kaupunginhallitus ei enää nauti Rkp:n luottamusta.

- Rkp:n valtuustoryhmä tulee pian lähettämään kirjallisesti kuntalain 34. pykälän mukaisen esityksen kaupunginhallituksen erottamisesta syntyneen luottamuspulan takia, Karlsson esitti.

- Sen jälkeen, kun tämä asia on esitetty Rkp:n, hallitusryhmän jäsenet tulevat kirjallisesti esittämään, että kaupunginhallitus kutsutaan ylimääräiseen kokoukseen viivytyksettä edellä mainitun asian käsittelemiseksi, Karlsson jatkoi.

Varsinaista kirjallista esitystä ylimääräisestä kokouksesta ei alustavan pöytäkirjan tiedon ja sen tulkinnan mukaan silti vielä ole esitetty, vaan pelkästään ennakkotieto siitä. Mia Heijnsbroek-Wirén toimii siis edelleen hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen mahdollisesta erottamisesta päättää kaupunginvaltuusto.

Mia Heijnsbroek-Wirénin puoluevaihdon seurauksena Rkp menetti yksinkertaisen enemmistön Loviisan kaupunginhallituksessa sekä valtuustossa. Hallituksen puheenjohtajan erottamiseksi on koko kaupunginhallitus erotettava ja valittava uudelleen jäljellä olevaksi, kesäkuussa 2021 päättyväksi vaalikaudeksi.

Mia Heijnsbroek-Wirén jättää paikkansa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

Rkp: Heijnsbroek-Wirén ei voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

”Odotettavissa ollut yllätys”

"RKP liiaksi vasemmalla" – kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén siirtyy Kokoomukseen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut