Katso video | Yli 100-vuotias hirsinen savusauna tuhoutui pahoin tulipalossa Lappomjärventiellä Loviisassa

Yli 100-vuotias noin 20 neliön suuruinen hirsinen savusauna tuhoutui pahoin tulipalossa Lappomjärventiellä Loviisassa keskiviikkoiltana.

Joulunviettoon Lappomjärventielle saapunut seurue oli aloittanut pitkän lämmitysajan vaativan savusaunan lämmittämisen kello 14-15 välillä ennen kuin kävivät ostoksilla Loviisan keskustassa.

Lämmittämistä jatkettiin illan kuluessa kunnes kello 20.45 aikoihin seurue oli havainnut., että asiaan kuuluvan lämmityssavun lisäksi savusaunan katonrajasta loimottivat myös liekit.

Keravan hätäkeskus sai kello 20.47 aikoihin ilmoituksen rakennuspalosta ja hälytti paikalle viisi yksikköä Loviisasta sekä yhden Pyhtään puolelta. Ensimmäisenä palokohteeseen saapunut Loviisan pelastuslaitoksen yksikkö sai palon nopeasti hallintaan, mutta palo oli ehtinyt tuhota pahoin kattorakenteita sekä hirsisaunan sisäosia.

- Sauna on tontin vanhin rakennus, ja rakennettu joskus 1800-luvulla. Sellainen muistikuva on, että olisi noin 150 vuotta vanha savusauna, mikä on sinänsä harvinaista, että savusauna säilyy yli 100-vuotiaaksi, kertoi saunan lämmitykseen osallistunut seurueen jäsen.

- Saa nähdä voidaanko se vielä korjata. Savusaunassahan ei haittaa vaikka sisäosat ovat nokiset ja hiiltyneet, hän pohti.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Björn Westermark kertoi, että savusaunan peltikatto jouduttiin purkamaan, ja hirsikehikko hiiltyi sisältä, mutta säilyi silti kasassa.

- Eiköhän tuosta vielä savusauna saada korjattua. Hiiltyneet sisäpinnat voidaan ehkä hioa, ja katto rakentaa uudelleen, arveli Westermark palopaikalta palatessaan.

Joulunviettoon Lappomintielle kokoontunut seurue ei palosta huolimatta jää silti ilman joulusaunaa, sillä päärakennuksessa on sisäsauna, joka lämpiää jouluksi. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

LSTV:n videovälähdys palopaikalta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut