Meikattuna kilpaileva ja sukupuolirajoja rikkova lapinjärveläinen Jere Nyström, 16, on ehdolla Suomen Urheilugaalassa esikuvapalkinnon saajaksi

Lapinjärven vuoden 2020 urheilijaksi valittu Jere Nyström on voittanut korkeushypyn SM-kultaa kolmena vuonna peräkkäin. Hän on ollut ikäluokkansa mestari 14-, 15- ja 16-vuotiaissa. Lapinjärveltä kotoisin oleva Nyström, 16, kilpailee meikattuna ja rikkoo sukupuolirajoja.

Urheilugaalan palkintoehdokkaat julkistettiin perjantaina. Ehdokasasettelussa Nyströmiä kuvaillaan näin:

Korkeushyppääjä Jere Nyström on rohkeasti oma itsensä. Sukupuolirajoja rikkova Nyström kilpailee meikattuna ja vie yhteiskuntaa esikuvallisuudellaan suuntaan, missä urheilijan lokerointi esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen mukaan ei ole enää uutisaihe.

Urheilualan vaikuttajista koostuva palkintolautakunta on valinnut ehdokkaat. Urheilugaalan suuri raati äänestää voittajat, jotka julkistetaan tammikuussa Urheilugaalan suorassa lähetyksessä.

Urheilugaalan palkituissa esikuva voi olla aktiivi tai jo uransa lopettanut huippu-urheilija, jonka asenne, käytös, esiintyminen ja teot sopivat kannustavaksi esimerkiksi koko Suomen kansalle ja erityisesti nuorille.

Tällä kertaa kaksi muuta ehdokasta esikuvapalkinnon saajaksi ovat ensimmäinen suomalainen futsal-ammattilainen Panu Autio ja menestyksekkään painiuransa lopettanut Petra Olli.

Korkeushyppääjä Jere Nyström on rohkeasti oma itsensä. Sukupuolirajoja rikkova Nyström kilpailee meikattuna ja vie yhteiskuntaa esikuvallisuudellaan suuntaan, missä urheilijan lokerointi esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen mukaan ei ole enää uutisaihe. — Suomen Urheilugaalan palkintolautakunta. Voittajat palkitaan Urheilugaalan suorassa tv-lähetyksessä 14. tammikuuta.

Viime elokuun alussa Jere Nyström hyppäsi Kouvolassa oman ennätyksensä 193. Nyström on voittanut korkeushypyn SM-kultaa kolmena vuonna peräkkäin. Hän on ollut ikäluokkansa mestari 14-, 15- ja 16-vuotiaissa. Menneenä kesänä voittotulos oli 190.

Nyström edusti Kuusankosken Kisaa vuoteen 2017. Kaikki mestaruudet hän on saavuttanut Korian Ponnen urheilijana.

Ponsi palkitsi vastikään Nyströmin ja tämän valmentajan Kai Niemen seuran vuoden parhaina. Ponsi on myös solminut sponsorisopimuksen, jolla tuetaan Nyströmin valmentautumista tulevaan yleisurheilukauteen.

Nyström kilpailee myös kolmiloikassa. Hän on ollut nuorten SM-kisoissa kerran hopealla ja sijoittunut kahdesti neljänneksi. Kolmiloikan ennätyksekseen Nyström venytti viime kesänä 12,96.

Jere Nyströmille korkeushypystä kolmas perättäinen mestaruus – ”Yritystä ei ollut enää riittävästi uuteen ennätykseen”

Rohkea, persoonallinen ja vuoden urheilija – korkeushyppääjän tulos parani kohisten

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut