Myrsky | Orrengrundissa pauhunnut enimmillään 25,6 metriä sekunnissa - merenpinta nousee - katso torikamerasta Loviisan keskustan säätila

Tuuli puhalsi ajoittain myrskylukemissa lauantai-iltana. Itäisellä Suomenlahdella tuulen nopeus oli puuskissa 23-26 metriä sekunnissa. Iltakymmeneen mennessä kovin lukema mitattiin Loviisan Orrengrundissa, jossa pauhusi enimmillään 25,6 metriä sekunnissa.

Kotkan Haapasaaressa puhalsi kovimmillaan puuskissa 24,4 metriä sekunnissa. Keskituulennopeudet olivat merialueella illan aikana 17-18 metriä sekunnissa. Keskituulennopeus tarkoittaa 10 minuutin keskiarvoa.

Myös mantereella Virolahden Koivuniemellä hätyyteltiin myrskytuulen rajoja puuskissa (20,8 m/s). Myrskystä puhutaan yleensä silloin, kun keskituulennopeus on 21 metriä sekunnissa tai enemmän.

Ilmatieteen laitos varoitti etelä- ja lounaistuulen yltyvän myrskylukemiin itäisellä Suomenlahdella lauantai-iltana ja yöllä. Myös meriveden ennustettiin nousevan korkealle.

Haminassa meriveden korkeuden ennustettiin nousevan +146 senttimetriin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Mittaushistorian korkein lukema Haminassa mitattiin tammikuussa 2005, jolloin merivesi kohosi 197 senttiä yli normaalin.

Kymenlaakson Sähkön jakelualueella sähköttä oli pahimmillaan yli 2000 asiakasta. Esimerkiksi Kotkassa sähköttä oli iltayhdeksältä nelisen sataa asiakasta ja Haminassa yli 300. Tuulituhot vaikuttivat jäävän kuitenkin pienemmiksi kuin torstain Liisa-myrskyssä. Tuolloin sähköyhtiön jakelualueella oli pimeänä pahimmillaan noin 5000 asiakasta.

Sääennusteen mukaan tuuli rauhoittuu sunnuntain aikana. Lämpötila on sunnuntaina viiden asteen tietämillä.

Linkki: Katso tästä linkistä tuore tieto merenpinnan korkeuksista Suomessa.

Katso Lovarin torikamerasta miltä näyttää sää Loviisassa juuri nyt.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut