Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onnettomuus | Iso meripelastusoperaatio Loviisan merialueella - Turvan partiovene PV183 uponnut

Yhden miehistön jäsenen pelätään hukkuneen - kaksi pelastautui silminnäkijän mukaan pelastuslautalle.

Loviisan merialueella Keipsalon ja Lindholman saaren välillä on meneillään laajamittainen meripelastusoperaatio, johon osallistuu silminnäkijöiden mukaan useita merivartioston ja palokuntien veneitä sekä rajavartioston helikopteri. Silminnäkijän arvion mukaan alueelle on uponnut "valtion vene".

Toisen lähistöllä olevan silminnäkijän mukaan uponneesta noin kymmenmetrisestä veneestä näkyy pinnalle enää vain "metrin verran keulaa", ja lähistöllä kelluvassa pelastuslautassa oli arviolta kaksi ihmistä. Silminnäkijän mukaan kyseessä olisi ulkovartioalus Turvan partiovene, jossa olisi ollut kolme miehistön jäsentä.

Paikalla olleen silminnäkijän mukaan yksi ihminen on mahdollisesti kateissa onnettomuuden seurauksena. Loviisan Sanomat soitti Meripelastus Helsingin päivystäjälle, joka kertoi, että Rajavartiolaitos tiedottaa asiasta noin kello 00.30.

Paikalle on hälytetty useita palokuntien ja merivartioston yksiköitä sekä rajavartiolaitoksen helokopteri. Ulkovartioalus Turva on Valkon satamassa, ja satama-alueella on nähty myös useita ambulansseja, poliisi sekä pelastuslaitos. Rajavartiolaitoksen Turva-aluksella on silminnäkijän mukaan nähty myös paikalle tuotu avattu pelastuslautta, joka nostettiin Valkon sataman laiturille.

Silminnäkijä kertoi myös, että ulkovartioalus Turvalla nähtiin kaksi pyyhkeisiin kietoutunutta henkilöä, ja rannalle nostettiin kahdet tummat ja märät haalarit, jotka kuuluivat ilmeisesti kahdelle partioveneestä pelastautuneelle henkilölle. Henkilöiden siirtyminen ambulanssiin ja märkien haalareiden siirtäminen näkyvät myös Loviisan Sanomien tämän uutisen yhteydessä julkaisemalla videolla.

Onnettomuus sattui silminnäkijän mukaan noin kello 22.20 aikoihin. Viranomaiset eivät ole toistaiseksi kello 00.45 mennessä vahvistaneet tietoja onnettomuudesta. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan tiedotusvastuu onnettomuudesta on Meripelastuskeskuksella.

Loviisan Sanomat ei vielä kello 02.50 mennessä ole saanut viranomaisilta vahvistusta onnettomuudesta Loviisan merialueella. Useat luotettavina pidetyt silminnäkijät ovat kuitenkin jo yön aikana kertoneet onnettomuudesta Lindholman ja Keipsalon välisellä merialueella.

Kello 02.58 Suomenlahden merivartiosto vahvisti LS:n tiedot karilleajosta ja uppoamisesta oikeiksi, ja kertoi yhden merivartijan todetun menehtyneeksi Meilahden sairaalassa.

Alla Loviisan Sanomien videokuvaa Valkon satamasta, jonne pelastetut tuotiin Turvaan

Uutista täydennetään