Ruukin patoaltaan ritilästä löytyi kuollut ihminen - luultavasti syksyllä kadonnut nainen

Arto Henriksson

Ruotsinpyhtään ruukkialueen patoaltaasta Kymijoesta on löytynyt ihmisen ruumis. Silminnäkijän mukaan kyseessä näyttäisi olleen naisen ruumis, joka on todennäköisesti samalla alueella marraskuussa 2019 kadonnut 1960-luvulla syntynyt paikkakuntalainen nainen.

Toisen silminnäkijän mukaan paikkakuntalainen ulkoilija oli havainnut, että Ruukin patoaltaan yläjuoksulla alavirtaan johtavan kanavan ritilän kohdalla vedessä oli ollut ihmisen ruumis. Vainaja löytyi ritilän takaa, alajuoksun puolelta.

Silminnäkijä oli soittanut hätäkeskukseen, joka oli lähettänyt paikalle ensin Itä-Uudenmaan poliisin yksikön sekä sen jälkeen kaksi pelastuslaitoksen yksikköä, jonka sukeltajat nostivat vainajan ylös ravintola Ruukin Myllyn kohdalta.. Pelastuslaitoksen yksiköt olivat Loviisan pelastusasemalta ja Ruotsinpyhtään palokunnasta.

- Näin itse, että sukeltajat nostivat patoaltaan rannalta ruumiin pintaan ja laittoivat ruumispussiin sekä siirsivät ruumisautoon, joka vei vainajan pois paikalta, kertoi silminnäkijä Loviisan Sanomille. Vainaja noudettiin paikalta tiistaina noin kello 16.30 aikoihin.

Ruotsinpyhtäällä kadonnutta naista etsittiin marraskuussa poliisin, Vapepan ja rajavartiolaitoksen helikoptereiden voimin tuloksetta. Myös patoaltaan yläpuolista aluetta naarattiin ja sukellettiin, mutta silloin tuloksetta.

- Ikävä tapaushan tämä on, mutta tässä juuri puhuttiin paikalla, että omaisten kannalta on varmaankin kuitenkin hyvä tieto, että ruumis löytyi ja saadaan haudattua sekä vainajan asiat hoidettua, kommentoi nimettömänä pysyttelevä silminnäkijä.

Loviisan Sanomat ei ole toistaiseksi saanut poliisilta vahvistusta vainajan löytymisestä, mutta pitää silminnäkijähavaintoja uskottavina. Vesiruumiin henkilöllisyyden varmistaminen kestää yleensä useita viikkoja.

Kadonneen naisen etsintä käynnissä Ruotsinpyhtäällä - poliisi, helikopteri ja Vapepa hälytetty. Nainen yhä kateissa

Kommentoi