Maastopalot: Valkossa maastopaloja sytyttänyt 32-vuotias henkilö jäi kiinni ja tunnusti

Loviisan Valkossa on parin viikon aikana sytytetty useita maastopaloja lähellä toisiaan. Tänään maastopaloja oli ainakin kolme ja lisäksi kaksi pienempää syttymää. Poliisi tutkii tapahtumasarjaa. Arto Henriksson

Arto Henriksson

Itä-Uudenmaan poliisi on selvittänyt Valkossa useita maastopaloja sytyttäneen tekijän henkilöllisyyden ja paikkakuntalainen tekijä on tunnustanut sytyttäneensä palot.

Loviisassa, Valkon alueella, on tapahtunut toukokuun aikana useita maastopaloja. Paloja on tapahtunut 14.5, 22.5 ja 29.5. Pelastuslaitos on saanut kaikki palot nopeasti sammutettua ja suurimmilta vahingoilta on onneksi vältytty.

- Tutkijamme saivat vihjeitä ja pääsivät onneksi melko nopeasti tekijän jäljille. Hänet haettiin kuulusteltavaksi, jolloin hän myönsi sytyttäneensä kaikki nuo tutkinnassa olleet maastopalot. Oli hyvä, että tähän päästiin nopeasti puuttumaan eivätkä tapahtumat päässeet eskaloitumaan suuremmiksi, kertoi komisario Björn Näse Itä-Uudenmaan poliisista.

- Kaikkia tapauksia tukitaan Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeellä varomaton käsittely ja kaikkia paloja epäillään tahallaan sytytetyiksi, kertoo poliisi tiedotteessaan.

- Loviisassa on kiertänyt huhua, että palojen sytyttäjiksi epäiltäisiin paikallista nuorisoa, mutta poliisin omien tutkimusten perusteella sekä valvontakameraan tallentuneiden kuvien perusteella, epäillyksi tekijäksi on selvinnyt vuonna -88 syntynyt henkilö.

- Hän on eilen kuulusteluissa myöntänyt sytyttäneensä kaikki Loviisan palot. Epäilty on kertonut kuulusteluissa myös, ettei hänen tarkoituksenaan ollut satuttaa ketään, kerrotaan poliisin tiedotteessa. Björn Näse ei halunnut kertoa oliko kyseessä mies vai nainen.

Tapausten tukinta jatkuu edelleen Itä-Uudenmaan poliisissa mm. asianomistajien kuulemisilla ja lisäselvityksillä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.