Paikallisurheilu

Hyytävän uintijuoksukisan voitto Helsinkiin

Juoksuun. Kilpailijoilla oli lenkkarit jalassa jo uidessa ja matka jatkui taas, kun kellukkeet oli saatu irti. Kuva Sebastian Dannberg

Pari Noora Salonoja-Sebastian Knight otti voiton ensimmäisessä uintia ja juoksua yhdistävässä Strömfors Swimrunissa "Escape from Svartholma" lauantaina.
RUOTSINPYHTÄÄ Tauoton jäätävä sade, kunnon aallokko, ja kaiken kaikkiaan hyinen keli siivitti ensimmäisen Strömfors Outdoor Swimrunin osallistujia haastavalla matkalla. Hymyä riitti vielä maaliin asti päässeillä kisaajilla, vaikka "kaikki oli märkää koko ajan". Kisan voitti helsinkiläinen pari Noora Salonoja-Sebastian Knight. Uintijuoksussa kilpailijat juoksivat maastossa ja uivat avovedessä merkittyä reittiä pitkin, vaihtaen useasti juoksuosuudesta uintiin ja päinvastoin. Uintia matkalla oli yhteensä noin kuusi kilometriä ja juoksua noin 24 kilometriä. Reitillä oli 10 uinti- ja 10 juoksuosuutta. Pisin yksittäinen uintimatka oli kilpailun alun 1300 metriä. Juoksuosuuksista pisin yksittäinen oli kisan keskivaiheilla noin 11 kilometriä.

Parikisa

Kisa käytiin parikisana, jolloin etäisyyttä matkan aikana sai pariin olla maksimissaan 10 metriä. Uintiosuudella osa pareista oli köydellä kiinni toisessa. Näin kannattaa tehdä etenkin, jos pareista toinen on vahvempi uimari ja voi hinata hitaampaa. Apuvälineitä, kuten räpylöitä sai käyttää, moottoroituja apuvälineitä ei toki. Kisajärjestäjät olivat arvioineet kilpailuajaksi noin viisi tuntia, mikä osui hyvin, sillä nopein pari tuli maaliin hieman alle neljässä ja puolessa tunnissa, ja kuudenneksi sijoittunut pari ajassa 5.25,33. Matkaan lähti kaikkiaan kahdeksan paria, mutta kaksi paria joutui kylmettymisen vuoksi jättämään kisan kesken. Matkaan lähdettiin Svartholman linnoitussaaren eteläkärjestä ja maali oli Strömfors Outdoor Factoryllä Ruotsinpyhtään ruukissa. Uintijuoksu on nousussa oleva laji, ja jatkoa seuraa Ruotsinpyhtäälläkin. Kisajärjestäjä Topi Lintukangas kertoo ensi vuonna kisan järjestettävän ehdottomasti, alustava päivä on 1.9. Tulokset: 1. Noora Salonoja-Sebastian Knight 4.25,57, 2. "Hyvinkään stoppari" - Yulia Nagavkina 4.35,53, 3. Rainer Lindqvist-Jarkko Myllymäki 4.37,12, 4. Piia Vuorinen-Juho Lehtonen 4.40,22, 5. Johanna Wiik-Miia Kuisma 5.23,45, 6. Hanna-Katariina Seikola-Charlie Hodge 5.25, 33, (kaksi paria hylättiin)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat