Paikalliset

Hovioikeus alensi Loviisan teippaajaryöstäjän tuomiota - kuski vapautui syytteistä

Muutos tuomioon. Loviisan teippaajaryöstäjän tuomio aleni ja kuljettajan syytteet hylättiin kokonaan tänään Helsingin hovioikeudessa.

Helsingin hovioikeus alensi tänään Ukko Lemmy Christian Mertasen vankeustuomiota, jonka hän sai keväällä 2016 tehdyistä rikoksista.
LOVIISA/PORVOO Loviisalaismies tuomittiin hovissa viiden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä, törkeästä ryöstöstä, kahdesta pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, pakottamisesta sekä varkaudesta. Aiempi käräjien 10.10.2016 antama tuomio oli 6 vuotta 9 kuukautta. Jutussa oli osallisena useita muun muassa loviisalaisia vastapuolia, joiden henkilöllisyyden käräjäoikeus sekä hovioikeus määräsivät salassa pidettäviksi. Rikokset olivat tapahtuneet viime keväänä pääosin Ramsayntiellä ja Chiewitzinkaduilla Loviisassa sijaitsevissa asunnoissa sekä toukokuussa Porvoossa. Mertasen kanssa tapon yrityksen ja törkeän ryöstön toteuttanut Reijo Matias Myllymäki oli tyytynyt 4,5 vuoden tuomioonsa, eikä siitä valittanut.

Kuljettaja vapautui syytteistä

Hovioikeus vapautti syytteistä kokonaan miesten autonkuljettajana toimineen Mila-Marit Wilhelmiina Mertasen, jonka käräjäoikeus oli tuominnut törkeästä ryöstöstä kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Myös hänelle käräjille määrätty yhteensä yli 10 000 euron vahingonkorvausvelvollisuus kumottiin. Hovioikeuden mielestä käräjäoikeus oli arvioinut väärin kuljettajan osuuden tapahtumiin.

Teippasi naisen kasvot umpeen

Oikeuden selosteen mukaan tuomitut miehet tunkeutuivat vuoden 2016 toukokuussa loviisalaisen naisen kotiin. Miehet sitoivat naisen kädet nippusiteillä, jonka jälkeen Mertanen oli ryhtynyt potkimaan lattialla maannutta naista vartaloon ja päähän. Pahoinpitelyn päätteeksi miehet teippasivat naisen pään kauttaaltaan niin, että tämän suu ja nenä peittyivät kokonaan ja hengitystiet tukkeutuivat. Oikeus piti toimintaa tapon yrityksenä. Lähes henkirikokseen päätyneen tapahtumasarjan motiiviksi Ukko Mertanen kertoi sen, että naisen epäiltiin vieneet tämän kaverilta viinapullon.

Poliisi ehti paikalle viimetipassa

Oikeuden näkemyksen mukaan nainen säilyi elossa vain siksi, että paikalle hälytetty poliisi ehti viime hetkellä vapauttamaan hänet ennen tukehtumista. Samana päivänä miehet varastivat naisen kodista muun muassa taulutelevision ja muuta irtaimistoa, joka toiminta täytti oikeuden mukaan törkeän ryöstön tunnusmerkit. Jutun päätekijän Ukko Mertasen syyksi luettiin myös maaliskuussa Loviisassa ja Porvoossa tapahtuneita pahoinpitelyitä.

Pudotti levypainon miehen polvelle

Mertanen oli asunnossaan muun muassa pudottanut 8-kiloisen levypainon loviisalaismiehen polven päälle sekä rynnännyt ravintolan terassilla miehen kimppuun takaa päin sekä lyönyt nyrkillä ja potkinut maassa makaavaa uhria. Mertanen oli lisäksi uhkaillut pahoinpitelemäänsä miestä tappamisella runsaan vuoden ajan puhelimitse sekä tekstiviestein. Lisäksi Mertanen oli uhannut pahoinpidellä uhrin naisystävän sekä äidin. Mertanen lähetti uhrille tekstiviestejä, joissa luki muun muassa "Mun koirat tykkää munista", "Sormus mukaan tai otan käden muistoksi", "3000 euroa tai vuosi teholla" sekä "Mä revin sulta nahan irti".

"Tapetaan sut vasikka"

Toista pahoinpideltyä uhria Mertanen oli uhkaillut sanoin "Tapetaan sut vasikka". Myllymäki oli liikkunut Mertasen avustajana useilla reissuilla sekä syyllistynyt keväällä 2015 Loviisassa tapahtuneeseen raiskauksen yritykseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat