Paikallisurheilu

HJK oli vahvempi - LJK heräsi viimeisessä erässä

Ensimmäinen. HJK:n Jussi Tiainen taiteili ensimmäisen osuman joukkueelleen läpiajon päätteeksi. Kiekko lipui Valentin Variksen räpylän alta maaliin kurottelusta huolimatta. Kuva: Mika Mykkänen

Viimeisessä erässä LJK:n edustusjoukkueen maalijyvä löytyi, kotijoukkue teki neljä maalia ja vältti rökäletappion. Mahdollisuudet III-divisioonan jatkosarjaan elävät vielä.
LJK - HJK 5 – 7 (0-3 , 1-4 , 4-0) RAUHALA Perjantai-iltana Rauhalan jäähallissa oli lähes kaksi erää vain yksi joukkue jäällä ja se oli vierasjoukkue HJK. Helsinkiläisten luistin kulki, peli pyöri loviisalaispäädyssä ja tulosta syntyi. Vastustaja iski nopeasti vastaan ja rankaisi tekopaikoista. HJK vei ottelun lopulta 5 - 7 -lukemin. Maalipaikkoja oli myös LJK:lla, mutta laukaukset menivät yli, ohi ja päin HJK:n maalivahtia. – Maalintekosektoreille päästiin ihan hyvin, mutta ylipelasimme. Vastustaja käänsi pelin nopeasti ja meidän pakisto oli sen jälkeen vaikeuksissa, edustusjoukkueen valmentaja Jarkko Aalto toteaa. Kahdessa ensimmäisessä erässä LJK:lle sattui keskialueella ja puolustussiniviivalla kiekonmenetyksiä, joista syntyi maaleja tai vaarallisia tilanteita. – Kaksi erää oli meiltä heikkoja. Ei siitä pääse mihinkään. Jos olisimme saaneet alkuun pari maalia niin tilanne olisi ollut toinen.

Vieraille nopea maali

Ensimmäisen kerran maalinverkko heilui kotijoukkueen päädyssä maalivahti Valentin Variksen takana. Osuman survoi maalin perukoille läpiajon päätteeksi Jussi Tiainen. Peliä oli pelattu tuolloin 3.06 ja molemmilta joukkueilta oli kaksiminuuttisella yksi pelaaja. HJK:n vauhti jatkui läpi erän ja sen päättyessä vieraat johtivat jo 0 – 3. Toisen toisen erän viiden peliminuutin jälkeen johto oli kasvanut 0 – 4:ään. Ajassa 28.44 ottelu oli jo lukemissa 0 – 5. LJK pelasi tuolloin alivoimalla. Loviisalaisvahti Valentin Variksen korvasi 0 – 5 osuman jälkeen Rasmus Forsberg. – Siinä tilanteessa ajattelin, että jotenkin täytyy saada joukkue herätettyä, Aalto kertoo. Lohtua loviisalaisille toi ensimmäisen kerran Benjamin Engård, joka kavensi 1 – 5:een. Peliä oli pelattu 29.30.

Ryhtiä löytyi

Kolmanteen erään jäälle luisteli ryhtiliikkeen tehnyt LJK. Se näkyi myös tulostaululla, sillä joukkue iski viimeisessä erässä neljä osumaa. – Vähän kun kiukuteltiin siinä toisella erätauolla, tai kun minä vähän kiukuttelin, niin sitten se lähti, Aalto totesi. Kolmannessa erässä LJK:n maaleista vastasivat Benjamin Engård kolmella osumallaan ja Joni Hellroos yhdellä maalillaan. Engård teki ottelussa kaiken kaikkiaan neljä maalia. Toivo jatkosarjaan pääsystä vielä elossa. LJK:n on kuitenkin napsittava voittoja. – Se vaatii, että kolme peliä pitää voittaa. Helppoa se ei tule olemaan, sillä vastassa on vielä muun muassa sarjakärki K-Kissat. Seuraavan ottelu on jo ratkaiseva, sillä joukkue pelaa tulevana perjantaina Mäntsälässä Jää-Tiikereitä vastaan. – Jos Mäntsälän peli hävitään, niin sitten pelataan alempaa jatkosarjaa. Mika Mykkänen mika.mykkanen@lovari.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat