Paikalliset

Helsingin erikoislukiot vetävät puoleensa loviisalaisopiskelijoita

Vanha puoli. Harjurinteen uudella puolella Kuva Marita Itävuori

Loviisan lukion otti kevään yhteishaussa ykkösvaihtoehdoksi 15 opiskelijaa. Lovisa Gymnasiumiin haki 40 peruskoulunsa päättävää.
LOVIISA – Tänä vuonna Helsingin erikoislukiot vetivät paljon Harjurinteen koulun 9. -luokkalaisia yhteisvalinnan ykkösvaihtoehtona. Syynä oli nimenomaan erikoistuminen esimerkiksi urheiluun ja ilmaisutaitoon. Ysiluokkalaisemme ovat tänä vuonna melko vahva ja hyvin menestyvä "vuosikerta", Harjurinteen koulun ja Loviisan lukion rehtori Laura Tenhunen kertoo. Loviisan lukioon haki ykköstoiveena 15 opiskelijaa. Tenhusen mukaan varsinainen tuleva opiskelijamäärä selviää vasta kesällä, kun tiedetään ketkä ovat päässeet erikoislukioihin tai muuten päättävät aloittaa opintonsa omalla paikkakunnalla. – Yleensä todellinen Loviisan lukiossa aloittavien opiskelijamäärä kasvaa kesän aikana suhteessa yhteisvalinnan ykköstoiveisiin, Tenhunen lisää. Sisäilmaongelmien ja väistötilaratkaisujen vuoksi koulunkäynti on ollut loviisalaiskoululaisille haasteellista. Tenhusen mukaan parakeissa opiskelulla ei ole kuitenkaan ollut suurta vaikutusta valintoihin. Arvio perustuu oppilaanohjauksen lehtorin tekemiin kaikkien ysiluokkalaisten haastatteluihin. Tenhusen mukaan tänä vuonna lukiokoulutukseen haki yleisopetuksen oppilaista 41 ja ammatilliseen 23. Lisäksi pienryhmien oppilaista suurin osa hakeutui ammatillisiin oppilaitoksiin tai ammatillisiin erityisoppilaitoksiin.

Gymnasiumilla lisävetoa

Lovisa Gymnasium kiinnosti kevään yhteishaussa tavanomaista enemmän. – Lovisa Gymnasiumiin on hakenut 40 alkavaa. Lukumäärä on korkeampi kuin yleensä suhteessa yhdeksäsluokkalaisten määrään, mikä osittain voi johtua ruotsinkielisen ammattikoulutuksen yhdistymisprosessista, lukion rehtori Anders Nordström arvioi. Hänen mukaansa tarkkoja lukuja erityislukioihin hakeutuvista on vaikea arvioida. – Varmasti jokunen on hakenut erityislukioon esimerkiksi urheilu- tai musiikkikiinnostuksen johdosta, mutta tarkkoja numeroita en osaa sanoa. Gymnasiumin oppilasmäärä näyttää ensi lukuvuonna pysyvän vakiona. – Gymnasiumissa on ensi lukuvuonna saman verran opiskelijoita kuin tänä vuonna eli noin 110.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat