Paikalliset

Harjurinteen koulun uuden osan sisäkattoa romahtanut alas

Harjurinteen koulun uuden puolen sisäkattoa on romahtanut alas viime yönä. Kukaan ei loukkaantunut sortumassa. Jutun lopussa LSTV:n livetallenne (kooste) onnettomuuspaikalta.
LOVIISA Katon romahtaminen havaittiin maanantain ja tiistain välisenä yönä noin kello yhdeltä, kun päivystäjälle oli tullut hälytys verkoston paineesta. Kahdeksan aikaan aamulla ruokalan lattialla oli polvenkorkuisia kasoja eristemateriaaleja ja akustiikkalevyjä, joiden keskellä tekninen johtaja Ulf Blomberg ja tilapalvelupäällikkö Antti Kinnunen tutkivat tuhoja. -Alakattoa on tullut alas noin 50-60 neliömetriä. Yksi verkoston putki on mennyt poikki ja lämmöneristeitä on romahtanut noin parikymmentä kuutiota, kertoi Kinnunen.
Paikalla. Tekninen johtaja Ulf Blomberg (vas) ja kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom sekä poliisin edustaja olivat paikalla heti aamusta. Kuva Arto Henriksson

Koulu on toistaiseksi pois käytöstä.
Romahdus. Käytävän katto näytti aamulla tältä. Kuva Arto Henriksson

-Harjurinteen koulun ruokasalin sisäkatto on yön aikana romahtanut. Koko koulurakennus on suljettu. Normaalisti Harjurinteen koululla ruokailevien oppilaiden ruokailu järjestetään Edupolin tiloissa bussikuljetuksin ja liikuntatunnit järjestetään muissa tiloissa. Tilapuoli selvittää asiaa. Annamme lisätietoja myöhemmin, todetaan koulun huoltajille lähettämässä Wilma-viestissä. Myös keskiviikkoillaksi koulun ruokalaan suunniteltu valtuuston kokous joudutaan järjestämään väistötiloissa muualla. Onnettomuuden syy on vielä selvittämättä, mutta yhtenä mahdollisuutena pidetään sileiden naulojen käyttöä. Eristekerroksen yläpuolella olleet kipsilevyt oli naulattu puuristikkoon ilmeisesti sileillä nauloilla, jotka olivat todennäköisesti pettäneet. Kipsilevyt olivat pudonneet alla olevien kivivillaeristeiden ja akustiikkalevyjen päälle, jotka olivat romahtaneet alas. Uuden koulun alueella on vastaavia rakenteita muuallakin. Paikalle saapui aamulla sekä pelastuslaitoksen että poliisin edustajia, jotka tutkivat kattosortuman syitä.
Käytävä. Katto näyttäisi romahtaneen ruokasalin kohdalla. Kuva Auli Henriksson

Oppilaat odottivat koulun pihalla aamulla ohjeistusta. Loviisan Sanomien LSTV lähetti aamulla suoraa livelähetystä onnettomuuspaikalta. (Koska monet kesken livelähetyksen paikalle tulleet kaupungin ja viranomaisten edustajat eivät toimittajan ja videokameran läsnäolosta huolimatta "havainneet" olevansa LS:n livelähetyksessä, on LS keskeyttänyt livetallenteen jakelun ja julkaissut runsaan 38 minuutin pituisesta livetallenteesta 6 minuutin videokoosteen, josta osin on ääni vaimennettu.) Loviisan Sanomat seuraa tilannetta.
Eristeet ja akustiikkalevyt romahtivat ruokalan käytävälle. Kuva: Arto Henriksson.

Oho. Loviisan tekninen johtaja Ulf Blomberg tutkimassa romahduksen jälkiä aamulla. Kuva: Arto Henriksson.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat