Paikallisurheilu

Hankiralli toi hulinaa teiden varsille

Porvoon Autopalvelu Hankiralli ulottui Loviisan seudulle saakka. Reitin varrelle riitti hyvin katsojia. Ratamestari kehuu loviisalaisyleisöä.
LOVIISA/LAPINJÄRVI Lauantain aikana itäisellä Uudellamaalla ajettu Hankiralli sujui järjestelyjen suhteen hyvin ja yleisö osasi erikoiskokeiden varteen. Rallin yleisen sarjan nopein oli Sipoon Moottorikerhon Eerik Pietarinen kartturinaan Juhana Raitanen. Alla vauhtia antoi Mitshubishi Lancer E9. Historic Rally Trophyn kolmannen osakilpailun voittoon ajoivat Janne ja Harri Kanerva Volvo 142:lla Hankirallin reitti oli kilpailijoille mieleen. Tiet kestivät hyvin ja monen kuljettajan mielestä reitti oli hyvin laadittu. Tesjoelta startannut ensimmäinen erikoiskoe keräsi reitin varrelle runsaasti katsojia. – Laskin, että ensimmäisen erikoiskokeen varrella oli yleisöä jo parin ensimmäisen kilometrin matkalla arviolta noin 500, ratamestari Mika Ollilla totesi maanantaina. Tesjoen erikoiskokeella tien poskessa oli myös haminalainen Hiirosen perhe. Isä Arto, Mari ja 7-vuotias Viljo olivat tulleet hyvissä ajoin reitin varrelle.
Reitillä. Hiirosen perhe Haminasta tuli mielellään lähiralliin. Kuvassa edessä Viljo kännyköineen ja takana Arto sekä Mari.

He tunnustivat olevansa innokkaita rallin seuraajia. Varsinkin Jyväskylän ralli on tullut taannoin tutuksi ja oli pitkään traditio. Nyt kun Hankiralli tuli sopivan lähelle, niin sitä lähdettiin porukalla seuraamaan. – Ensimmäistä kertaa olen täällä, Mari kertoi. Ratamestari Ollila kertoi, että väkeä oli hyvin liikkeellä koko Loviisan seudulla. Myös kilpailun aikataulu piti prikulleen.

Jäiset tiet urautuivat

Ratamestari Ollilan mukaan tien pinta oli jäinen ja vähäluminen, joten piikkirenkaat kaivoivat paksuun jäähän uria. Niitä on tasoiteltu kilpailun jälkeen ajamalla soraa tiestölle lauantaista lähtien. – Urat on saatu teiltä hyvin pois, Ollila kertoi eilen. Hän antaa kiitosta Loviisan seudun yleisölle, joka oli ymmärtänyt viedä roskat pois tien varsilta katselupaikoilta. Se ei ole aina itsestään selvää. – Minun arvoasteikolla he ovat ihan ykköskatselijoita, Ollila totesi. Kehuja hän antoi myös kyläyhdistyksille ja -toimikunnille sekä apuna olleille autourheiluseuroille. Yhteistyö sujui hienosti. Rallin kokonaispituus oli 191 kilometriä. Se piti sisällään 7 erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli noin 60 kilometriä. Eri luokkia oli lähes neljäkymmentä. – Kaksisataa autoa lähti reitille. Tietojeni mukaan niistä viisi keskeytti ulosajoon, Ollila kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat