Paikalliset

Finnovate Oy osti Kuningattarenportin tontin Elteteltä - alueelle tulossa kaupan alan pienteollisuutta

Ylöjärveläinen Finnovate Oy on ostanut Elteten liike- ja teollisuustontin Loviisan Kuningattarenportin alueelta 350 000 eurolla. Ostajan mukaan alueelle kaavaillaan kaupan alaan liittyvää pienteollisuustoimintaa.
LOVIISA Työmatkalta eilisiltana tavoitettu Finnovate Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Jyrki Nilson myöntää, että kauppa Elteten tontista on tehty 27.10.2017, mutta yrityshankkeen valmistelut ovat vielä kovasti kesken. - Tässä on vielä monta neuvottelua eri päämiesten kanssa kesken, etten voi vielä tarkemmin tätä avata, Nilson kommentoi eilisiltana.

"Kaupan alan pienteollisuutta"

- Alueelle mahdollisesti tuleva toiminta liittyy lähialueen kaupan alan pienteollisuuteen. Työllistämisvaikutuksia tai investoinnin ja rakentamisen volyymeja en tässä vaiheessa voi tarkemmin kommentoida, Nilson kertoi. Finnovate Oy on perustettu Ylöjärvellä 28.05.2009. Sen omistaja ja toimitusjohtaja Jyrki Nilson asuu kuitenkin nykyisin Loviisassa. Loviisan kaupungin kehittämisjohtaja Sten Frondén kertoi, että kaupunki on tietoinen kiinteistökaupasta ja käynyt neuvotteluja yrittäjän kanssa alueen kehittämisestä. Hän pitää tonttikauppaa ja uuden yrityksen suunnitelmia kaupungin kannalta erinomaisena asiana.

"Yhtiön suunnittelema toiminta sopii hyvin kyseiselle alueelle"

- On kaupungin kannalta erittäin hieno asia, että sille alueelle tulee lisää toimintaa. Kaikki on plussaa mitä sille alueelle saadaan lisää, Frondén kommentoi eilen. - Finnovaten sille tontille suunnittelemat toiminnot sopivat hyvin alueelle, Frondén luonnehti. Ensimmäiset keskustelut Finnovaten kanssa käytiin Frondénin mukaan kesäkuussa. Jatkossa kaupungin roolina on lähinnä olla mukana kaavoittamassa aluetta. - Alueella on nyt kaava, joka sopisi Finnovaten toiminnalle, mutta nykyisessä kaavassa vaaditaan rakentamaan kahteen kerrokseen, mikä ei tässä tapauksessa olisi tarkoituksenmukaista. Siksi kaavaa ryhdytään muuttamaan, Frondén kertoi.

Kaupunki oli ostamassa samaa aluetta 480 000 eurolla

Myös Loviisan kaupunki oli keväällä ostamassa Elteteltä samaista tonttia. Elteten hintapyyntö 27 491 neliömetrin liiketontista oli tuolloin 480 000 euroa. Bo Östermanin 9.5.2017 antaman tiedon mukaan Elteten pyyntihinta alueesta oli alunperin 900 000 euroa. LS:n tietojen mukaan ulkopuoliset konsultit olivat aiemmin arvioineet Elteten tontin arvoksi pienimmillään 90 000 euron ja suurimmillaan 340 000 euron arvoisiksi. Yksi arvion tekijöistä oli Newsec Valuation Oy.

Tonttikiista laukaisi kaupunginjohtaja Olavi Kalevan eron

Kaupungin epävirallinen neuvotteluryhmä oli 7.3.2017 yhtiövierailun yhteydessä alustavasti päässyt Eltete Oy:n omistajan Bo Östermanin kanssa yhteisymmärrykseen 480 000 euron hinnasta ja tonttikaupasta. Silloinen kaupunginjohtaja Olavi Kaleva sekä kehittämisjohtaja Sten Frondén pitivät pyydettyä hintaa liian suurena ja vastustivat ostosopimusta. Erimielisyys tonttikaupasta kärjisti jo ennestään tulehtuneet suhteet kaupunginjohtajan ja luottamusjohdon välillä, mikä johti lopulta Olavi Kalevan irtisanoutumiseen. Sten Frondén luonnehtii Finnovaten ja Elteten välisen kaupan 350 000 euron kauppahintaa "varmaankin sopivaksi." - Se on melko lähellä kaupungin keväällä tekemää kyseisen tontin arvonmäärittelyä, Frondén totesi.
Myyty. Eltete pyysi viime vaiheessa keväällä 2017 Loviisan kaupungilta Kuningattarenportin alueella sijaitsevasta tontistaan 17,46 euroa neliömetri. Tokmanni maksoi taustalla näkyvästä naapuritontista aikanaan 16,67 euroa neliö. Finnovaten maksama hinta on 12,73 euroa neliömetri. Kuva: Arto Henriksson.

Loviisan Sanomien 2017 verkkouutisia Elteten tonttijupakasta.

LS 25.5.2017: Kuningattarenportin alueella on asemakaava. LS 9.5.2017: Elteten toimitusjohtaja ihmettelee tonttijupakkaa - Frondén: Hinta olisi voinut alkaa korkeintaan kolmosella. LS 29.4.2017: Vastine Olavi Kalevan vastaukselle kaupunginhallitukselle 24.4.2017. LS 28.4.2917: Elteten Loviisan kaupungille tarjoama tontti oli lievästi ylihintainen. LS pääkirjoitus 28.4.2017: Rumaa peliä kellon alla. LS 27.4.2017: Kalevan eroilmoituksen takana isoja ristiriitoja ja näkemyseroja. LS 25.4.2017: Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva jättää tehtävänsä. LS 11.4.2017: Kaleva-jupakassa lienee kysymys Kuningattarenportista. LS 4.4.2017: Kalevalta pyydetty selvitystä "elinkeinoasiasta".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat