FC Loviisan naiset tekevät historiaa

Pallo hallussa. FC Loviisan naisjoukkueen Milla Vaarimo (vas.), Sofia Wikman ja Lotta Mattsson (oik.) esittelevät pallonkäsittelytaitojaan.

Ensimmäinen ottelu naisten kolmosessa pelataan Rauhalan tekonurmella lauantaina.
LOVIISA – Nyt on ensimmäistä kertaa edessä se, että meillä on aikuisten sarjassa naisten joukkue. 25 vuotta siihen meni, FC Loviisan puheenjohtaja ja naisten joukkueen valmentaja Niclas Mattsson sanoo Rauhalan urheilualueen huoltorakennuksessa. Huomenna lauantaina joukkue pelaa ensimmäisen ottelunsa Palloliiton Kaakkois-Suomen piirin Kolmosessa, joka on alin sarjataso. Mattsson kertoo, että joukkueita sarjassa on mukana kymmenen. Seuroja on mukana Sisä-Suomea myöten. – Sarjassa on hyvä määrä joukkueita mukana. Joukossa on myös isoja seuroja. Ensimmäiseen otteluun FC Loviisa lähtee haastajana. Luvassa on kova vastus, sillä lappeenrantalainen PePo voitti ensimmäisen ottelunsa Kouvolan Susia vastaan 5 – 1. – Näemme heti millä tasolla olemme. Olemme pelanneet saman sarjatason joukkueita vastaan viisi peliä, joista olemme kaksi voittaneet, pelanneet yhden tasan ja kaksi on hävitty. – Jos mukana on kymmenen joukkuetta, niin lähdemme siitä, että olemme viiden parhaan joukossa. Sarjaa on turha lähteä pelaamaan, jos ei halua voittaa jokaista peliä. Mattsson nimeää PePo:n yhdeksi sarjan ennakkosuosikeista. Toinen kova joukkue on suurella todennäköisyydellä STPS Savonlinnasta. Hän pitää tärkeänä, että loviisalaiselle naisjalkapalloilulle saadaan jatkumoa, eikä pelit aikuisten sarjoissa lopu yhteen kauteen. Mattssonin lisäksi joukkuetta valmentavat Auvo Tiala ja Patrick Blomqvist. Joukkueenjohtajana toimii Taina Blomqvist.

Iso rinki

Joukkueesta paikalla olivat Milla Vaarimo, Lotta Mattsson ja Sofia Wikman. He ovat nuorimmasta päästä joukkueessa. Iältään tytöt ovat 14 vuotta ja ovat pelanneet futista jo kymmenen vuotta. Viime vuonna tytöt pelasivat C-junioreiden aluesarjaa menestyksekkäästi. – Olimme Suomen toiseksi kovimmassa sarjassa kakkosia, Niclas Mattsson kertoo. Kauden jälkeen tilanne oli se, että joukkueen pelaajat loppuivat eli täyttä 11 pelaajan joukkuetta ei olisi saatu välttämättä kokoon. Se antoi alkusysäyksen naisjoukkueen kasaamiselle. Seura laittoi "sanan kiertämään" ja tiedusteli kiinnostusta aikuisten sarjaan. Se kantoi hedelmää. – Naisilla oli olemassa harrastejoukkue. Sieltä tuli myös muutama pelaaja. Kaiken kaikkiaan joukkueeseen saatiin 23 pelaajaa. Vaarimo, Mattsson ja Wikman uskovat, että peli muuttuu aikuisten sarjassa. – Pelistä tulee fyysisempää, Vaarimo sanoo. Tytöt vakuuttavat, että pelejä lähdetään voittamaan, vaikka luvassa on taatusti kovempia pelejä.

Myös miehet?

Loviisan miesten jalkapalloilun lippulaiva FC Atomit on saamassa myös haastajan. Mattsson sanoo, että tavoitteena on toistaa vastaava temppu myös miehissä. – Kyllähän tässä on lähivuosina samat tavoitteet miesten puolella. Oli sarjataso mikä tahansa. Mattssonin mukaan pyrkimys on, että seurassa voisi pelata ihan pienestä juniorista aina aikuisikään asti. Naisten ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina 29.4. kello 15 Rauhalan tekonurmella.
FC Loviisa, naiset
  • Kokoonpano: Kinnunen Saara, Korjula Hanna, Olli Nea, Mattsson Lotta, Wikman Sofia, Huhtanen Wilma, Vaarimo Milla, Blomqvist Ronja, Boberg Emma, Paajanen Iida, Yrjölä Pinja,Pönkä Henna, Huhtanen Sara, Wikman Sandra, Hartman Emilia, Bosas Pia-Maria,Lindfors Matilda, Koskimies Wilma, Hovi Julia, Henriksson Linda, Jyrkkämäki Emma, Ylämäki Annika ja Taimioja Liinakaisa.
  • Valmentajat: Auvo Tiala, Patrick Blomqvist ja Niclas Mattsson.
  • Joukkueenjohtaja: Taina Blomqvist

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat