Paikallisurheilu

FC Loviisan miehet ottivat revanssin

Maalintekijät. Osumista vastasivat Abdelfatah Hamid, Rambo Toto, Bille Siren, Maxim Makov ja Niko Orava. Sirenin paidassa lähetti sympatiat palaneen rantaravintolan väelle. Kuva Petri Vauhkonen

FC Loviisan miesten edustusjoukkue kohtasi mikkeliläisen Otavan Viestin Loviisan keskuskentällä.
LOVIISA Edellisessä kohtaamisessa OViesti oli voittanut 3-0 joten oli revanssin paikka. Ottelun alusta alkaen pelinhenki oli selvä. FC Loviisa hallitsi ja Otavan Viesti haki vastaiskupaikkoja. Vartin pelin jälkeen tykitti Bille Siren aavistuksen vastustajan maalin yli. Hetki tästä ja Niko Orava nousi oikeasta laidasta keskelle peipaten useammankin Oviestin pelaajan, mutta kuti jäi piippuun. Loviisa rakensi peliä hyvin ja sai aikaan tiloja pelaajille hyökätä. Puolen tunnin pelin jälkeen ensin puolen vaihto oikeaan laitaan, mistä Raul Karlsson laittoi heti vasemmalle puolelle minne Bille Siren oli jäänyt vapaaksi. Bille latasi, mutta veto hieman ohi. Otavan Viesti puolusti vahvasti. Etenkin korkeat keskityspallot vieraat hoitivat varmasti. Kuitenkin mitä pidemmälle avausjakso eteni, sitä enemmän paikkoja Loviisalle tarjoutui. Viimeisen vartin aikana FC Loviisalla oli ainakin viisi hyvää paikkaa, kun Henrik Nurminen, Niko Orava, Bille Siren ja Oskari Onnila pääsivät vuoroin kokeilemaan maalivahdin refleksejä. Etenkin vakuuttavasti pelanneen Oskari Onnilan pusku oli komea ja meni ohi aivan rimaa hipoen. Ensimmäisellä puoliajalla peli oli pääosin vastustajan kenttäpuoliskolla, mutta maaleja ei nähty.

Maalihanat aukesivat

Toisen puoliajan alussa Loviisalle tarjottiin jäinen suihku. Hetki aloitusvihellyksestä vastustaja nousi ja pisti pallon FC:n verkkoon ja peli 0 – 1. Mieleen hiipi joukkueiden edellinen kohtaaminen, missä Loviisa hallitsi ja Mikkeli teki maalit. Loviisa suivaantui osumasta ja painoi päälle. 52:n peliminuutin jälkeen iski Rambo Toto. Rambo nousi oikealta, teki itselleen tilaa ja ampui pallon OViestin vasempaan alakulmaan ja peli 1 – 1. Loviisa sai maalista virtaa ja joukkue vyöryi vastustajan maalille kerta toisensa perään. Seuraava vartti oli melkoista tykitystä ja vain hyvä onni pelasti OViestin maalin lisäosumilta. Vetoja sateli, mutta malivahti torjui tai pallo osui puolustaviin pelaajiin. FC vaihtoi kentälle Maxim Makovin, joka ehti olla kentällä vain kolme minuuttia ja sitten soi. Niko Orava ja Henrik Nurminen alustivat ja lopuksi teki Maxim tilanteeksi 2 – 1. FC vei peliä ja paikkoja siunaantui. Maalissa Joni Perttilä oli vakuuttava paitsi torjunnoissa myös avaamisessa. Jonin pitkät ja tarkat heitot käänsivät peliä nopeasti ja aiheuttivat päänvaivaa vastustajalle. 74 minuutin kohdalla Conny Lindblom tarjoili Niko Oravalle, joka laukoi vasempaan yläkulmaan ja peli 3 – 1. Otava alkoi taipua ja paikkoja aukesi yhä useammin.

Bille Sirenin tuuletus

80 minuutin kohdalla Conny Lindblom keskitti vasemmasta laidasta. Keskitys lensi pelaajien yli oikealle puolelle, missä Bille Siren otti pallon ja iski todella nätin kudin pienestä kulmasta OViestin maalin etukulmasta sisään. Osuma oli Billen kauden ensimmäinen ja tuuletus mieleen painuva. Bille riisui pelipaitansa minkä alla oli valkoinen t-paita, johon oli kirjoitettu "Saltbodan forever" myötätunnon osoituksena juuri palaneelle rantaravintolalle. Otavan Viesti tyytyi kohtaloonsa ja FC maalasi vielä kahdesti. Ensin tuoreella jalalla ollut Abdelfatah Hamid teki 5 – 1 ja loppunumerot 6-1 maalasi Jose Vauhkosen syötöstä nätillä nostolla maalivahdin yli Maxim Makov. Loviisa on noussut tasaisessa sarjassa jo kolmanneksi. Neljä parasta joukkuetta ovat kahden pisteen sisällä joskin Loviisa on pelannut ottelun muita enemmän. FC Loviisalla on jäljellä kolme ottelua, joista kaksi vieraissa. Viimeinen sarjapeli on tämän hetken kärkeä LaPaa vastaan 14.9 ja se pelataan Loviisassa. Petri Vauhkonen FC Loviisa - OViesti 6 – 1 (0-0) Maxim Makov maalit ajassa 66' ja 90+3', Rambo Toto 52', Niko Orava 74', Bille Siren 80', Abdelfatah Hamid 84', Oskari Onnila, Raul Karlsson, Linus Ståhl, Mikhail Kirilichev, Henrik Nurminen, Conny Lindblom, Alexander Smeds, Jose Vauhkonen kentälle 87' , Tony Muukkonen, Rasmus Åminne, Joni Perttilä (mv), Anton Salminen (vara mv)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat