Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisan Tesjoella on uhkaava hormipalo Elteten teollisuuskiinteistön kattorakenteissa sammutettu – henkilöstön alkusammutus ratkaisi

Loviisan Tesjoella paloi Elteten teollisuuskiinteistössä Pietarintiellä. Suurta rakennuspaloa lähti kello 7.42 sammuttamaan 15 pelastuslaitoksen yksikköä ja vapaapalokuntia, mutta ensimmäiset hälytysajoneuvot ovat jo poistuneet paikalta. Paikalla on myös kaksi nosturiautoa, sillä pelastus- ja raivaustyötä tehtiin kattorakenteissa.

Siellä oli purkutyöt ja sammutus käynnissä välipohjassa. Ihmisiä ei ole vaarassa, kerrottiin pelastuslaitokselta.

Ensitiedon mukaan yhtiön työntekijät olivat onnistuneet alkusammutuksessa, ja päivystävä päällikkö Tomi Pursiainen Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta vahvistaa tämän.

– Kohteessa oli tehty alkusammutusta ja siitä oli merkittävää apua, hän toteaa.

Runsas tunti aiemmin tilanne näytti paljon pahemmalta. Ennusmerkit eivät hälytyksen tullessa olleet hyvät.

– Käytännössä siellä on joku paistouuni, jonka hormissa on syttynyt palo ja se on vähän levinnyt läpivienneissä kattorakenteisiin. Se on saatu hallintaa ja jopa sammutettua. Ihmisiä oli rakennuksessa, mutta henkilövahinkoja ei tullut. Hormin lähiympäristöä on purettu- ja sammutettu, vaikea sanoa kuinka laajalta alueelta. Vesivaurioita tulee väkisinkin jonkun verran, mutta ne on toki pienempiä kuin että se olisi päässyt koko kattorakenteisiin, Pursiainen totesi.

Uutinen on päivitetty 24.1. kello 8.55 ajantasaisella tapahtumatiedolla ja päivystävän päällikön haastattelulla.