Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Jiri-tonttu ylsi lukijoiden suosikiksi Loviisan Sanomien jouluasukilpailussa – Nano sai erityismaininnan joulusukistaan

Jiri, Hemmo, Jaska ja Nano suoriutuivat kilpailussa hyvin.

Loviisan Sanomien järjestämä lemmikkien jouluasuskaba keräsi huiman määrän ääniä, yli 650. Kiitos kaikille äänestäjille!

Lukijoiden suosikin lisäksi toimitus valitsi oman suosikkinsa. Kaksi osallistujaa sai myös kunniamaininnan.

Lukijoiden äänestyksessä voittoon kirmasi tonttulakillinen Jiri, joka hurmasi lukijat yksinkertaisella asullaan. Jiri sai ääniä yhteensä 145 (22 %).

Ehkäpä valkoisen länsiylämaanterrierin hapsuturkki muistuttaa joulupukin partaa. Vai mitä sanoo Jirin omistaja, loviisalainen Jaana Nurminen, kun kuulee Jirin saaneen eniten ääniä?

– Eikä, vau! Se on katsos tuo westie, se on semmoinen, jota ihmiset kyllä äänestävät, hän tuumaa.

Voi siis olla, että ihmiset unohtivat äänestää asuja, ja äänestivät sittenkin rotua. Ei siinä, etteikö Jirin lakki olisi hieno!

Ikää tällä veteraanilla on jo yli 15 vuotta, ensi keväänä tulee 16 vuotta mittariin. Se on koiralle paljon.

Jiri on nähnyt monet joulut ja tonttuilut. Tonttulakki ei pysy päässä kuin hetken kuvaamisen ajan. Muustakaan pukemisesta Jiri ei välitä, vaan järkyttyy, jos päälle puetaan takki.

Koirat ovat niin kivoja personal trainereita. Pakko lähteä ulos, oli keli mikä tahansa.

– Sillä on kaksikerroksinen turkki, ei westiet vaatteita tarvitse, Nurminen toteaa.

Jiri tuli Jaana Nurmisen ja hänen miehensä perheeseen vuonna 2007. Perheen ensimmäinen westie oli sydänvikainen ja kuoli jo nelikuukautisena.

– Se oli surullista, kun koiraan oli ehtinyt jo kiintyä.

Jiri onneksi löytyi muutama kuukausi myöhemmin. Pariskunta halusi koiran sen jälkeen, kun lapset olivat lentäneet pesästä. Westie-rotuun Nurminen päätyi puhtaasti sen suloisuuden vuoksi, ja rotu onkin osoittautunut hyväksi seurakoiraksi.

Kotikoirana Jiri on päässyt mukaan isäntänsä metsästys- ja kalastusreissuille, eikä hätkähdä aseen ääntä. Nyt kun ikä on hidastanut vauhtia, kilometriä pidempiä lenkkejä ei voi tehdä. Myös Jirin kuulo on heikentynyt.

– Makkarapaketin avaamisen se kyllä edelleen kuulee, Nurminen naurahtaa.

Hän ei olisi uskonut, että Jiri elää näin terveenä näin pitkään. Jirin terveyttä eläinlääkäritkin ovat hämmästelleet.

– Ihan samaa nappulaa on koko ikänsä syönyt. Välillä saa kinkkusuikaletta, kanaa tai tonnikalaa. Perussapuskoilla ollaan menty.

Jouluna kinkut ja laatikot pysyvät ihmisten herkkuina. Muutaman joulupaketin avaaminen kuuluu kuitenkin myös perheen koirien jouluun.

Kun Jirillä alkoi olla ikää, pariskunta päätti hankkia toisen westien perheeseen kasvamaan, jotta talo ei jää tyhjäksi, kun Jiristä aika jättää. Pikkuveli Jori on nyt lähes kaksivuotias.

– Koirat ovat niin kivoja personal trainereita. On pakko lähteä ulos, oli keli mikä tahansa, ei voi jäädä sohvannurkkaan, Jaana Nurminen perustelee.

Veteraani-Jiri on opettanut juniori-Jorin talon tavoille. Siltikin kaksikko on kuin yö ja päivä.

Loviisan Sanomien toimituksen valitseman parhaimman asun tittelin saa Hemmo-whippet poronsarvineen kaikkineen. Ihan jokaiselta ei löydy moista kaulurimyssyä, jossa on vielä poronsarvet ja korvat. Kaiken lisäksi myssy näyttää itsetehdyltä, tai ainakin neulotulta, mikä toi lisäpisteitä.

Whippet-rodulle kyseinen myssy on myös ihan käytännöllinen, koska niiden korvat voivat paleltua kovilla pakkasilla.

Hemmo oli myös lukijoiden mielestä yksi parhaimmista, se sai ääniä 111 (17 %). Myös Jirin omistaja Jaana Nurminen nimeää Hemmon asun parhaimmaksi.

Toimitus haluaa antaa erityismaininnan Nanon joulusukille. Tarkkasilmäinen huomaa, että sukat löytyvät myös takatassuista. Mielenkiintoista olisi nähdä, miltä kävely sukkien kanssa näyttää. Aina sukat ja koirat eivät tule juttuun. Mutta nämä ovat hienot!

Toinen erityismaininta annetaan karkeakarvaiselle mäyräkoiralle, Jaskalle, joka uskalsi osallistua kilpailuun ilman rihman kiertämää. Kaikille eivät jouluasut tai asut ylipäätään sovi. Jaska saikin lukijoiden äänestyksessä kolmanneksi eniten ääniä (89, 13 %).