Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Loviisassa pääsee reippailemaan Glögilenkillä uudenvuodenaattona – kaikki maaliin päässeet saavat glögin ja piparin – lapset palkintaan mitaleilla

Juoksutapahtuma on tarkoitettu perheille ja kuntoilijoille, eikä tarkoituksena ole kilpailla nopeudessa.

Juoksutapahtumat

Jos uutenavuotena kaipaa muutakin kuin rakettien pauketta ja perinteistä uudenvuodenhulinaa, niin yksi vaihtoehto voisi olla Loviisan Kestävyysjuoksijoiden järjestämä Glögilenkki, joka on lauantaina 31.12. Loviisan Rauhalassa. Tapahtuma on suunnattu perheille ja kuntoilijoille, jotka haluavat rauhassa hölkätä tai kävellä viiden kilometrin mittaisen, merkatun lenkin. Lenkille voi vapaasti lähteä Rauhalan Puistosta kello 12-12:30 välisenä aikana. Hölkkäsarjalaisille on yhteislähtö kello 12. Lisäksi Loviisan Kestävyysjuoksijat tarjoaa myös opastetun kävelyn, jossa ryhmä lähtee matkaan kello 12:10. Loviisan jäähallin parkkipaikalta on opastus lähtöalueelle.

Kaikki maaliin selvinneet, saavat urakoinnistaan glögimukin ja piparin. Lapset palkitaan erikseen mitaleilla. Tapahtumaan voi ilmoittautua paikan päällä. Osallistumismaksu on kaksi euroa, tai koko perheeltä viisi euroa. Uudenvuodenaaton Glögilenkki järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Loviisassa.

– Ajatuksena tässä tapahtumassa on se, että haluamme tarjota perheille, lapsille ja kuntoilijoille mahdollisuuden hölkätä tai kävellä viisi kilometriä ilman mitään sen kummempia paineita, Loviisan Kestävyysjuoksijoiden Kimmo Heikkinen kertoo.

– Meillä on Sarvilahden Maraton kaksi kertaa vuodessa, joka on kuitenkin enemmän juoksijoille suunnattu tapahtuma. Tässä tarkoituksena on madaltaa osallistumiskynnystä.

– Tähän tapahtumaan voi osallistua ihan kuka hyvänsä. Sarvilahden Maratonia käy aina moni ihmettelemässä, mutta kaikki eivät tohdi lähteä mukaan.

– Meidän Glögilenkin voi kävellä, voi olla lapset mukana, ja homma ei ole niin vakavaa.

– Meillähän ei ole tässä tapahtumassa muutenkaan mitään sähköisiä ajanottolaitteita tai muuta vastaavaa, kuten Sarvilahden Maratonilla on.

haluamme tarjota perheille, lapsille ja kuntoilijoille mahdollisuuden hölkätä tai kävellä viisi kilometriä ilman mitään sen kummempia paineita.

– Tämä on enemmänkin ulkoilutapahtuma, kuin mikään kilpailu.

Heikkinen kertoo, että ensi vuonnakin ohjelmassa on jälleen kaksi maratonkilpailua, kesä- ja marraskuussa, kuten aiempinakin vuosina. Tavoitteena on saada myös lisää harrastajia, jonka vuoksi seurassa aloitetaan tammikuussa kimppalenkit.

– Yksi syy Glögilenkille on tietysti se, että haluaisimme lisää jäseniä seuraamme. Tämä on yksi hyvä tapa tavata ihmisiä.

– Jos joku sattuisi olemaan innostunut tämänkaltaisesta toiminnasta, niin tämän tapahtuman kautta on helppo hypätä meidän mukaamme.

– Aloitamme tosiaan vuoden vaihteessa myös kimppalenkit säännöllisen epäsäännöllisesti, että pääsemme seuralaistemme kanssa näkemään toisiamme lenkkipolulla.

– Sitä kautta jokainen voi myös samalla valmistautua kevään kilpailuihinsa. Minne itse kukin on sitten menossakaan.

Koska tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, ajankohta on uudenvuodenaatto ja ennakkoilmoittautumista ei ole, ei Loviisan Kestävyysjuoksijoilla ole mitään käsitystä millaisen yleisöryntäyksen tapahtuma kerää. Vai kerääkö ollenkaan?

– Mielenkiintoista nähdä tuleeko tapahtumaan ihmisiä ja kuinka paljon. Nyt olemme vain arvailleet kuinka moni voisi tulla, Heikkinen naureskelee.

– Meitähän voi olla kaksi ihmistä tai kaksikymmentä ihmistä. Mutta lauantainahan sen sitten näkee.

– Olisi kyllä hienoa, jos tapahtumamme saisi ihmiset innostumaan paikalle.

– Kyllä me siihenkin olemme varautuneet. että porukkaa saattaa tulla enemmänkin.

Sarvilahden Maratonia alettiin järjestää ensin pienen paikallisen porukan yhteislenkkinä vuonna 2017. Kimmo Heikkinen kertoo, että seurassa oli alun perin tarkoitus juosta maraton kaikkina vuodenaikoina samalla reitillä. Näin tehtiinkin aluksi, mutta myöhemmin seurassa päädyttiin järjestämään kesä- ja syksymaratonit. Sittemmin tapahtuma on kasvanut ja se on poikinut nyt myös Loviisan Kestävyysjuoksijat ry:n perustamisen vuonna 2021. Viime syksyn Sarvilahden Maratontapahtuma oli jo 16. kerta. Tapahtuma järjestetään tosiaan kaksi kertaa vuodessa, kesäkuussa ja marraskuussa. Osanottajia on aina noin sata. Seura järjestää myös kestävyysjuoksuun liittyvää koulutusta sekä kimppalenkkejä. Ja nyt ensimmäistä kertaa lauantaina Glögilenkin.

Tapahtuman verkkosivu: https://sites.google.com/view/loviisan-kestvyysjuoksijat-ry/gl%C3%B6gilenkki

Lisätiedot: Loviisan Kestävyysjuoksijat ry, loviisankestavyysjuoksijat@gmail.com tai varapuheenjohtaja Kimmo Heikkinen, p. 044 230 7415.

www.lovkj.fi

Lue lisää: Loviisan Sarvilahden maratonilla nähtiin sekä osallistujaennätys että reittiennätyksiä