Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen ensi vuoden talousarvio on lähes 23 miljoonaa euroa alijäämäinen – budjetin käsittely alkaa aluehallituksessa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus käsittelee ensi vuoden talousarviota kokouksessaan torstaina 10. marraskuuta.

Hyvinvointialueen vuoden 2023 talousarvio on sopeuttamistoimien jälkeen noin 22,7 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Alijäämän taustalla on mm. siirtyvien organisaatioiden vuoden 2022 ennakoidut talouden ylitykset sekä se, ettei valtion rahoitus kata kaikkia historiallisen suuren muutoksen muutoskustannuksia, hyvinvointialue tiedottaa.

Talousarvio ja -suunnitelma on laadittu valtiovarainministeriön 19.9.2022 julkaisemaan rahoituskehykseen.

Taloussuunnitelma on hyvinvointialuelain mukaan laadittava siten, että se on tasapainossa tai ylijäämäinen viimeistään toisen talousarviovuotta seuraavan vuoden päättyessä eli vuoden 2025 loppuun mennessä.

Taseeseen kertynyt alijäämä tulee kattaa enintään kahden vuoden kuluessa tilinpäätöksen vahvistamista seuraavan vuoden alusta lukien.

– Lopulliset luvut eivät ole vielä tiedossa mutta niin sanottua siirtymätasausta kohdennetaan jo vuoteen 2023, mikä parantaa taloudellista tulosta. Tavoitteemme on kuitenkin parantaa hyvinvointialueen taloudellista ja toiminnallista tuottavuutta ja vähentää alijäämää jo vuonna 2023 omilla toimenpiteillämme sekä tasapainottaa talous vuoden 2025 loppuun mennessä, sanoo hyvinvointialuejohtaja Max Lönnqvist tiedotteessa.

Talousarvio tulee aluevaltuuston hyväksyttäväksi 13. joulukuuta.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo. Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palveluista siirtyy kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023.