Paikallisurheilu

Esa Huttunen piti yllä kovinta vauhtia Loviisan juoksussa

Loviisan juoksu houkutteli viime vuotista pienemmän kisailjajoukon keskiviikkoiltana Kurkipuistoon, jossa oli kisan lähtö ja maali.
Viileä keli ja lopun tihkusade eivät menijöitä juuri haitanneet. Nousu Casinonpuistosta ylös harjulle ja toinen lyhyempi Myllyharjulle ja edelleen Kukkukivelle toi 9 kilometrin matkaan haastetta. Kovinta vauhtia piti yllä viime vuoden voittaja Esa Huttunen, joka tuli maaliin ajassa 33.19. Toisena maaliviivan ylitti M50-sarjan Timo Lempiäinen ajassa 37,30. Kolmantena maaliin juoksi miesten sarjan kakkonen, Wilhelm Nielsen ajassa 42,10. Miesten sarjan kolmanneksi nopein oli Mikael Lax ajalla 44,03. M50-sarjassa toiseksi juoksi Markku Rantanen ajalla 43,36 ja kolmanneksi Jari Tinkanen ajalla 44,20. Naisten nopein oli lapinjärveläinen Pirjo Hämäläinen, joka ylitti maaliviivan ajassa 42,24. M50-sarjan elimäkeläinen Virve Kohtaniemi oli ajalla 43,50 naisista toiseksi nopeimpana maalissa. Naisten sarjan kakkonen oli Fanny Stam ajalla 48,05  ja kolmas Jonna Hinttaniemi ajalla 49,43. Reitti sai kiitosta helsinkiläiseltä Lempiäiseltä, joka mökkeilee seudulla. Hän juoksee muutaman maratonin vuodessa, tänä kesänä Genevessä maraton taittui aikaan 2,58. - Mahtavia maisemia, kiitteli Lempiäinen ja nauroi, että jos olisi ollut enemmän kaulaa takana tulevaan, olisi kipaissut ylös Kukkukiven näkötorniin. Lyhyempiin matkoihin tottunut Nielsen juoksi itselleen vieraan pitkän matkan aikaan 42,10. Kovaa oli, mutta maaliin pääsin, hymyili miesten sarjan toiseksi pistellyt tesjokelainen.
Naisten nopeimmat. Pirjo Hämäläinen (vas) oli naisten sarjan nopein ja Virve Kohtaniemi 50-vuotiaiden naisten sarjan ykkönen. Kuva Auli Henriksson

Naisista nopeimmat Hämäläinen ja Kohtaniemi kertoivat käyvänsä useissa juoksukisoissa vuodessa, tänä vuonna lähtöjä on ollut noin 15, perinteisten juoksujen lisäksi myös polkujuoksukilpailuissa.  He osallistuvat mielellään lähiseudun juoksuihin ihan tukimielessäkin. Reitti oli kiva, vaikka nousua olikin reilusti. Mäet ovat kaikille samat, naiset totesivat iloisina hyvin menneen kisan jälkeen. Lisää aiheesta perjantain Loviisan Sanomissa.
Nopeimmat. Timo Lempiäinen (vas), Esa Huttunen ja Wilhelm Nielsen kisan jälkeen.

Vauhtia. Pirjo Hämäläinen ja Virve Kohtaniemi olivat naisten nopeimpia.

Bellan rantaa. Timo Lempiäinen voitti oman sarjansa. Kuva Auli Henriksson

Uusi matka. Miesten sarjan kakkonen Wilhelm Nielsen juoksi ensimmäistä kertaa pitkän matkan.

Lähtö. Esa Huttunen otti heti kärkipaikan ja piti sen loppuun asti.

Merta ja metsää. M50-sarjan nopein Timo Lempiäinen kiitteli reitin kauneutta.

Rattailla. Henrik Lund ja August Lund vauhdissa.

Valmistelua. Lähtöpaikalla varmisteltiin vielä mistä reitti kulkee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat