Paikalliset

Dingo villitsi Ruukissa

Suosio jatkuu. Dingo esiintyy jälleen huippuvuosien kokoonpanolla.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Rock'n'Bike toi Ruukkiin kaksipäiväisen festivaalin oheistapahtumineen viikonloppuna. Festivaali huipentui Dingon esiintymiseen lauantaiyönä.
RUOTSINPYHTÄÄ. Kotkasta Ruotsinpyhtäälle tänä vuonna rantautunut moottoripyöräyritys Old School Garage kokosi Ruukkiin ison joukon alan huippuesiintyjiä. - Ei oikein ollut sellaista oman näköistä tapahtumaa, niin päätettiin itse tehdä sellainen. Ensin oli tarkoitus järjestää yhden illan tapahtuma, mutta homma lähti niin sanotusti laukalle ja tämmöinen siitä tuli, Old School Garagea yhdessä Jan Anderssonin kanssa pyörittävä Riku Rinkinen kertoi. Perjantaina Ruukissa nähtiin muun muassa Los Bastardos Finlandeses, Francine, Joffel Project ja Relentless . Lauantaina olivat vuorossa Jay Lewis Gang, Knucklebone Oscar, Delta Enigma ja illan hämärtyessä Peer Gunt sekä paluun tehnyt Dingo. Natsumi Scarlett Burlesque ja Lassi Sidoro Freak Show viihdyttivät yleisöä molempina päivinä. Rinkinen oli tyytyväinen paikalle saatuun esiintyjäkaartiin. - Bändit valittiin oman mieltymyksen mukaan. Täytyy olla tyytyväinen, kun Dingokin otti tämän vielä ylimääräiseksi kesän ohjelmaansa, Rinkinen sanoo. Bändien roudaustauoilla lavaa kaunistivat Miss Garage Girl-kisan kilpailijat sekä kilpailun järjestänyt Pin Up Studion Heidi Niemi. Juontajana toimi Wallu Walpio.  

Šifonkihuivit heilumaan

Suurimman yleisön Ruukkiin houkutteli tänä vuonna hynttyynsä jälleen yhteen lyönyt Dingo. Nykyinen kokoonpano on sama kuin alkuaikojen huippuvuosina 1984-86. Jonttu Virta kitarassa, Pepe Laaksonen bassossa, Pete Nuotio koskettimissa, Juha "Quuppa" Seittonen rummuissa sekä Pertti "Nipa" Neumann esiintyivät yhdessä myös vuosina 1998-2002. Jotakin on menetetty, mutta jotain on myös tullut tilalle. - Jos jotain alkuajoista kaipaisi, se on se nuoren miehen kunto. Mutta siinä mielessä nyt on paremmin, että kaikesta ei tule kähinää vaan osataan neuvotella keskenämme, Seittonen kommentoi. Šifonkihuivit heiluivat yleisössä Dingon esittäessä etupäässä tunnetuimpia hittejään. Autiotalo, Kirjoitan, Nahkatakkinen tyttö, Rio Ohoi ja muut klassikot eivät tuntuneet kyllästyttävän bändiäkään, mutta uuttakin saattaa olla luvassa. - Nyt keskitytään tähän kesään, ja jos jotain uutta syntyy, niin se on sitten syksyn juttu. Mutta mikä toi bändin takaisin yhteen? - Sitä on vaikea sanoa, se oli oikeastaan sattumien summa, vähän niin kuin henkimaailman juttuja. Kyllähän se joskus oli käynyt mielessä, ja niin kuin Pete sanoi, kyllä sitä soittoa on vähän osannut odottaakin, Seittonen jatkoi. Myös Neumann nauttii taas yhdessä keikkailemisesta, muttei ehdoitta. - Kyllä minulle omat lapset on kaikkein tärkeintä, heidän ehdoillaan mennään. Emme myöskään halua tehdä mitään korostettua. Joku on saattanut odottaa, että palataan nahkahousuissa ja tukat pystyssä, mutta  tietoisesti tullaan ihan omina itsenämme. Yksikin toimittaja sanoi että noi Dingon äijäthän näyttää ihan roudareilta, Neumann sanoo nauraen. Neumann muisteli paitsi bändin alkuaikoja, myös omaa nuoruuttaan merillä. - Muistan kun kävelin 15-vuotiaana ensimmäiselle laivalle. Yhdellä silmäyksellä ei pystynyt saamaan koko laivaa näkökenttäänsä, mutta hetki oli kyllä äärimmäisen vapauttava, kun lähtöä edelsi jopa aika ahdistunut nuoruus. Myös äiti rohkaisi poikaansa lähtemään. - Äidin hyväksyntä oli erittäin tärkeää. Hän sanoi, että kyllä sä siellä pärjäät. Elämä on ollut seikkailua, ja sitä riittänee jatkossakin. - Toivon, että voisin vielä kokea renessanssin itseni kanssa ja uusiutua, vaikka helppoa se ei ole, Neumann pohtii ennen kuin katoaa vaihtamaan viileässä yössä höyryävää paitaa kuivaan.

Hyvä alku

Paikkana Ruukki sopi tapahtumaan hyvin. Esiintymislavalla nähtiin näyttäviä esityksiä valoefekteineen, ja äänentoisto oli kohdallaan. Tapahtumaa markkinoitiin muun muassa radiokanavilla. - Radio Cityssä oli tapahtumasta juttu ja radio Rockin aamutiimi jakoi lippuja festivaaleille, Rinkinen kertoi. Tapahtumaan oli nonstop bussikuljetus Kotkasta ja loviisalaisten taksien kanssa oli myös neuvoteltu kuljetuksista. Yleisöä festivaalialueelle olisi mahtunut enemmänkin. - Ollaan ihan tyytyväisiä tähän, mutta ainahan enemmänkin voisi olla. Jostain täytyy kuitenkin aloittaa, Riku Rinkinen sanoi. Tapahtuma on tarkoitus järjestää tästedes vuosittain. Kaiken kaikkiaan järjestelyt olivat erinomaiset, eikä häiriöitä railakkaasta menosta huolimatta ollut.  

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat