Paikalliset

Cafe Saltbodanin paloa tutkitaan onnettomuutena - tuhopolttoa ei pidetä todennäköisenä

Syttymispaikka. Palo oli saanut alkunsa Cafe Saltbodanin takapihalta, ulkoseinän alaosasta. Tapausta tutkitaan vahinkona tai onnettomuutena eikä tuhopolttona, mutta tilanne voi tutkinnan edetessä muuttua, kertoi palonsyyntutkija Timo Kouki. Kuva: Arto Henriksson

Cafe Saltbodanin tulipaloa tutkitaan Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan onnettomuutena tai vahinkoja, eikä tuhopolttoa pidetä kovin todennäköisenä syttymissyynä. Tutkinta on kuitenkin vielä kesken.
LAIVASILTA Sammutustöitä johtaneen palomestari Mika Siitosen mukaan palo havaittiin kello 23.55 aikoihin Saltbodanin varaston ja lastauslaiturin alueelta, joka sijaitsee rakennuksen takana pohjoispuolella. Siitosen mukaan jo yöllä näytti siltä, että palo oli syttynyt rakennuksen ulkopuolelta. Myös Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palonsyyntutkintaryhmän johtaja, palotarkastaja Timo Kouki vahvisti keskiviikkona, että tulipalo on todennäköisesti saanut alkunsa rakennuksen takaosasta ulkoseinän ulkopuolelta. - En voi vielä varmuudella vahvistaa palon syttymissyytä, mutta olemme poissulkemismenetelmällä päätyneet toistaiseksi siihen, että kyseessä oli vahinko tai onnettomuus.

"Vaikuttaa vahvasti, ettei olisi tahallaan sytytetty"

- Korostan kuitenkin, että meidän arvio voi vielä tästä tutkinnan edetessä muuttua, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että palo ei ollut tahallaan sytytetty, kuvaili palotarkastaja Kouki. Kysymykseen onko palo mahdollisesti saanut alkunsa takapihan tupakkapaikasta, Kouki vastaa, ettei voi tässä vaiheessa ottaa kantaa yksityiskohtiin. - En pysty nyt ottamaan yksityiskohtaisemmin kantaa ennen kuin palonsyyntutkinnan raportti on valmistunut, ja poliisi on saanut omat tutkintansa valmiiksi. Kouki sanoo myös kuulleensa, että alueella on syttymisen aikoihin liikuskellut ihmisiä, mutta on hänen mukaansa poliisin asia arvioida ja ottaa kantaa onko sillä yhteyttä tulipaloon. LS 20.8.2019: "Laivasillan Cafe Saltbodan tuhoutui pahoin yöllisessä tulipalossa." Lue lisää Loviisan Sanomista huomenna torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat