Paikalliset

Pernajan kirkonkylän uimarannalta löytyi merestä tunnistamaton miehen ruumis - epäillään olevan syyskuussa kadonnut virolainen kalastaja

Pernajan kirkonkylän uimarannalta merestä löytyi keskiviikkona pitkään vedessä olleen miehen ruumis, jonka epäillään olevan syyskuussa kadonnut virolainen kalastaja.

Loviisan Sanomat

Pernajan kirkonkylän uimarannan lähistöltä merestä on löytynyt miehen ruumis, jonka epäillään olevan syyskuussa Högholmenin saaren lähistöllä kadonnut virolainen vapaa-ajan kalastaja. Ruumis oli noussut pintaan ja ajelehtinut lähelle rantaa, josta kalastaja oli hänet havainnut.

Silminnäkijä kertoi Loviisan Sanomille, että vainaja haettiin pois rannalta keskiviikkona iltapäivällä. Poliisin lisäksi paikalla oli pintapelastajia Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoonasta.

Virolaismiehen tytär sai tiedon tunnistamattoman miehen ruumiin löytymisestä Loviisan Pernajassa keskiviikkoiltana Loviisan Sanomilta. Poliisilta hän sai torstaina vahvistuksen, että pitkään vedessä olleen toistaiseksi tuntemattoman miehen ruumis on löytynyt alueelta.

Miehen tunnistamiseksi tarvitaan poliisin mukaan DNA-näyte tai hammaskartta. Syyskuussa kadonnen miehen tytär on antanut poliisille oman DNA-näytteensä. Hän sanoo uskovansa, että vainaja on hänen isänsä.

Rikosylikomisario Jonna Ohinmaa Itä-Uudenmaan poliisista totesi Loviisan Sanomille, ettei hän kommentoi tässä vaiheessa tapausta, vaan poliisi tiedottaa tarvittaessa mahdollisesti myöhemmin.

Virolaismiehen todettiin kadonneen perjantaina, 20.9.2019 kello 16.51, kun silminnäkijä ilmoitti meripelastuskeskukselle vihreän soutuveneen ajelehtivan tyhjänä Pernajanlahdella Högholmenin saaren eteläpuolella.

Veneessä oli löydettäessä sähköperämoottori, yksi kala sekä kalastusvälineitä. Veneen lähistöllä kellui lisäksi muita esineitä, joiden arveltiin liittyvän veneeseen. Veneen löytöpaikka on noin parin kilometrin päässä vainajan löytöpaikasta.

Ensimmäinen Porvoosta saapunut merivartioston partio oli paikalla tunnin ja 31 minuutin kuluttua ilmoituksesta eli kello 18.22, ja myöhemmin etsintöihin oli liittynyt myös rajavartiolaitoksen helikopteri ja sukeltajia. Miestä ei kuitentaan löytynyt.

Vuonna 1957 syntynyttä virolaismiestä etsittiin myös vapaaehtoisvoimin useiden viikkojen ajan tuloksetta. Etsinnäissä oli mukana ruumiskoiria, sukeltajia, drone sekä naarauskalustoa.

5624744-n.jpg

Vuonna 1957 syntyneen virolaisen miehen vene löytyi ajelehtimasta tyhjillään Högholmanin saaren länsipuolelta syyskuussa. Kuva: Omaisten kotialbumi

*Poliisin tiedotteen jälkeen juttuun on klo 14.50 lisätty tieto, että "poliisin lisäksi paikalla oli pintapelastajia Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoonasta."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vapaaehtoiset venepartiot, sukeltajat ja etsintäkoirat jatkavat yhä hukuksissa olevan virolaismiehen etsintöjä Isnäsin merialueella – katso videot8.10.2019 00.30
Isnäsistä kalastamaan lähtenyt virolaismies on edelleen kateissa - vapaaehtoiset jatkavat yhä etsintää4.11.2019 21.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat