Paikalliset

Satorin basisti vierasateljeelle - Heikki Kiviaho aikoo Loviisassa tutustua alueen muusikoiden ja bändien toimintaan

Heikki Kiviaho on monilahjakkuus, joka tunnetaan erityisesti 15 albumia julkaisseen Sator kultti-yhtyeen basistina.

Arkisto

Kivijärven Kinnulasta kotoisin oleva muusikko Heikki Kiviaho on vaikuttanut Ruotsin musiikki- ja kulttuuripiireissä jo yli 40 vuoden ajan.

 

Hän on Loviisan vierasateljeen ”Wapping” residenssi-vuoden ensimmäinen taiteilija.

Eskilstunassa kasvanut ja siellä edelleen vaikuttava monilahjakkuus tunnetaan myös valokuvaajana, lavastajana, näyttelijänä, säveltäjänä, ääni-teknikkona, mutta erityisesti 15 albumia julkaisseen Sator kultti-yhtyeen basistina, jonka riveihin hänet kutsuttiin vuonna 2003.

 

Heikki on toiminut myös tunnetun Kent-yhtyeen tuottajana, jonka yksi ainoa albumi myi aikoinaan peräti 2,3 miljoonaa kappaletta.

Heikki Kiviaho on osallistunut myös useisiin ruotsinsuomalaisten siirtolaisten identiteettiä ja sopeutumista tutkiviin hankkeisiin niin Ruotsissa kuin Suomessakin.

Heikki perusti veljensä Hannun kanssa ensimmäisen bändinsä S.S Dasen jo vuonna 1979, joka viitoitti pitkälti veljesten tietä ja tulevaisuutta, minkä jälkeen molemmat ovat soittaneet lukuisissa nimekkäissä yhtyeissä.

Heikki on esiintynyt lukemattomissa konserteissa sekä useilla kiertueilla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Hänen kädenjälkensä muusikkona, tuottajana tai äänittäjänä on kuultavissa yli 60:llä albumilla, mutta tätä nykyä Heikki Kiviaho kertoo työskentelevänsä mieluusti studio-asiantuntijana nuoremman polven muusikoiden äänityksissä.

Loviisassa Heikki Kivioja aikoo tutustua seudulla vaikuttavien muusikoiden ja bändien toimintaan.

Loviisan vierasateljee tarjoaa ”Wapping” teeman mukaisesti tätä varten tilat, aikaa, rauhaa, vapautta ja virkistyksiä. Kuluvan vuoden pääkuraattorina toimii pitkän linjan kuvataiteilija Jukka Vikberg Loviisan Skinnarbystä.

Maamme vanhimpiin lukeutuvassa taiteilijaresidenssissä on vieraillut noin 150 eri alojen taiteilijaa, kirjailijaa ja säveltäjää 25 maasta.

Monialainen residenssi tunnetaan kokeellisuudesta ja taiteilijoille suotavasta vapaudesta toteuttaa suunnitelmiaan juuri haluamallaan tavalla, ilman pakollisia sosiaalisia ym. ohjelmia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vierasateljeelle 15 000 euroa toimintaan11.4.2019 08.28
Vierasateljeen perustaja siirtymässä sivuun, seuraajaa etsitään30.1.2018 14.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat