Paikalliset

Kaupunginhallituksessa täpärä äänestys – Koskenkylän terveysaseman kohtalo ratkaistaan valtuustossa

Koskenkylän terveysaseman tulevaisuudesta äänestettiin kaupunginhallituksessa. Asia etenee valtuuston ratkaistavaksi.

Tuire Punkki

Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen esittää kaupunginvaltuustolle, että Koskenkylän terveysaseman toiminta siirretään pääterveysasemalle viimeistään ensi vuoden heinäkuun alussa.

Mikael Karlsson (r.) teki muutosesityksen, jonka mukaan päätös Koskenkylän terveysaseman sulkemisesta tehdään vasta vuoden kuluttua, vuoden 2021 talousarvion yhteydessä. Silloin toiminta päättyisi aikaisintaan 1.1.2021.

Kaupunginhallituksen esitys voitti äänin 5-4. Sen kannalla olivat Arja Isotalo (sd.), Juha Karvonen (kok.), Jari Kekkonen (sd.), Veli-Matti Mettinen (sit.) ja Mia Heijnsbroek-Wirén (r.). Karlssonin vastaehdotuksen kannalla olivat Karlssonin lisäksi Marina Bruce (r.), Ralf Sjödahl (r.), ja Stefan Thesslund (r.).

Siirrosta tehtiin vaikutusten ja vaihtoehtojen arviointi. Arvioinnin perusteella paras vaihtoehto on toiminnan siirtäminen keskustaan. Perustetuissa todetaan lisäksi, että tulevaan sote-uudistukseen liittyvän kehittämisohjelman perusteella suurempi osa palveluista säilyy Loviisassa suuremmalla todennäköisyydellä, jos toiminta on keskitettyä ja ohjelman tavoitteiden suuntaan kehitettyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat