Paikalliset

Palokunnat pelastivat jäihin jäätyneitä joutsenia Loviisan Sahaniemessä - hydrokopterilla murrettiin väylä avovesille lajitovereiden luokse. Katso video.

Pelastuslaitoksen ja Valkon VPK:n yksiköt pelastivat Loviisan pelastusaseman hydrokopterin avulla kiinni jäätyneet joutsenet Loviisan Sahaniemellä sunnuntaina iltapäivällä.

Arto Henriksson

Katso LSTV:n video joutsenten pelastamisesta.

Nopeasti pakkasen puolelle kylmenneet lämpötilat ovat jäädyttäneet joutsenia kiinni eri puolilla rannikkoseutua. Loviisassa Keravan hätäkeskus hälytti Loviisan pelastusaseman ja Valkon VPK:n pintapelastusyksiköt Sahaniemen ja Bellanrannan väliseen lahdenpohjukkaan, jossa kaksi joutsenta oli jäätyneet jäiden kahleisiin.

Sahaniemessä liikkuneet silminnäkijät olivat havahtuneet joutsenten ahdinkoon ja soittaneet 112-hätäpuhelun hätäkeskukseen. Hätäkeskus antoi hälytyksen Loviisan pelastuslaitokselle ja Valkon VPK:lle, joista paikalle saapui yhteensä 8 henkilöä joutsenia pelastamaan. 

- Laskimme alueelle hydrokopterin, joka rikkoi jäät lintujen ympäriltä ja avasi väylän avoveteen, raportoi paloesimies Mika Kristian Vepsä Loviisan pelastusasemalta.

- Talvi yllätti joutsenet, lohkaisi Vepsä puhelun päätteeksi.

Yksi silminnäkijöistä kertoi Loviisan Sanomille, että hänen ja muiden silminnäkijöiden katsellessa oli ollut raskasta seurata lintujen tuskaa ja ahdinkoa, kun ne ovat yrittäneet päästä irti jäistä kauempana avovedessä uiskentelevien muiden joutsenten luokse. Siksi he päättivät soittaa hätäkeskukseen. 

Loviisan Sanomat oli paikalla videoimassa, kun jäistä vapautuneet joutsenet pääsivät uimaan avoveteen lajitovereidensa joukkoon.

Nopeasti kiristyneet pakkaset ovat vaarantaneet jousenten muuttomatkoja muuallakin. Esimerkiksi Loviisanlahden pohjukassa sekä Koskenkylässä on nähty runsaasti joutsenia uiskentelemassa jäätyvässä vedessä.

lsa_9322.jpeg

Loviisan pelastusaseman ja Valkon VPK:n pintapelastajat valmistautuivat eläintenpelastustehtävään Sahaniemessä sunnuntaina iltapäivällä kello 14 aikoihin. Kuva: Arto Henriksson

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiheesta muualla

LS 22.06.2008: Valkon VPK pelasti loukaantuneen joutsenen hoitoon.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat