Paikalliset

Sanataiteella kohti joulua – hillokellarilaisten tarinoista 24-luukkuinen kalenteri

Hillokellari -ryhmän syksyn helmet tulevat kaikkien luettavaksi joulukuun aikana. Kirjallisen joulukalenterin luukut aukeavat osoitteessa loviisanhillokellari.blogspot.com.

Loviisan Hillokellari

Suu makeaksi -tyyppisiä joulukalentereita on näinä päivinä tarjolla vaikka kuinka, mutta harvemmassa ovat kirjallisia elämyksiä tarjoavat.

Loviisan Hillokellari -kirjoittajaryhmä on syksyn kokoontumisissaan ja kotikammioissaan luonut 24-luukkuisen proosakalenterin, josta voi lukea joka aamu uuden tarinan 1. joulukuuta alkaen.

Tarinat ovat Valkon kansalaisopiston kirjoittajaryhmän viiden jäsenen ja vetäjän käsialaa. Outi Cavén-Pöysän ohjauksessa luovaa kynäänsä ovat syksyn ajan terävöittäneet Janne Koivulahti, Jukka Kostiainen, Runo Kuu, Outi Norberg ja Kati Vehmas.

 

Idea kalenterista syntyi, kun ryhmäläiset miettivät tapaa tuoda esille syksyn kirjallisia aikaansaannoksia kuvataide- ja käsityönäyttelyjen tapaan.

– Jos järjestää lukutapahtuman, se tarkoittaa, että koko yleisön on tultava tunniksi samaan paikkaan. Blogi on lukijoiden helposti tavoitettavissa, melkeinpä missä tahansa, kirjoittajaryhmän jäsen Jukka Kostiainen arvioi.

Tekstit ovat kaunokirjallista proosaa. Pituudeltaan vajaasta liuskasta pariin kolmeen, joten lukuhetki kestää vain muutamia minuutteja. Tarinoissa on luonnollisesti mukana jouluisuutta ja loviisalaista paikallisväriä.

– Luova kirjoittaminen on meille harrastus, toisille kaiken aikaa aktiivinen sellainen, toisille nyt kurssin ja uuden ryhmän myötä taas uudelleen aktivoitunut, Kostiainen toteaa.

Nimi Hillokellari tuli ryhmän kokoontumispaikasta – kirjaston alakerran pikku huone: hiljainen, valkoinen, ikkunaton ja kiviseinäinen tila.

 

Ryhmän vetäjä Outi Cavén-Pöysän ajatuksena oli koota ryhmä, jossa osallistujilla olisi mahdollisuus tunnistella erilaisia tarinallisia lähestymistapoja ja saada omasta kirjoittajakäsialastaan ryhmässä palautetta.

Ryhmään mahtuisi hyvinkin lisää jäseniä kevätkaudella. Kokoontumisia on joka toinen viikko.

Joulukalenteri ja tapahtuma

Loviisan Hillokellari-ryhmän joulukalenteri on luettavissa tästä 1. joulukuuta alkaen.

Loviisan pääkirjastossa järjestetään lauantaina 14.12. kello 12 alkaen lukutapahtuma, jossa muutama kellarilainen lukee tekstejään lavalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiheesta muualla

Loviisan hillokellarin joulukalenteri

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat