Paikalliset

Loviisan yrittäjäyhdistys valitsi 50-vuotiaan Teampacin Vuoden yritykseksi - kasvu ja investoinnit vakuuttivat

Perttu Valaja (vas) ja Hannu Vakkari iloitsivat tunnustuksesta. Tämän vuoden hyvän vauhdin uskotaan jatkuvan ensi vuonna.

Auli Henriksson

Loviisan yrittäjäyhdistys valitsi Teampacin Liljendalista vuoden yritykseksi. Perusteluina ovat yrityksen kasvu, investoinnit ja laajentuminen.

– Yritys on myös merkittävä työllistäjä alueella, yhdistys toteaa.

Teampac on kosmetiikka-, hygienia- ja lääkinnällisten tuotteiden sopimusvalmistaja. Tuotannossa on kosteuspyyhe-, geeli-, voide- ja muita nestepohjaisia tuotteita kosmetiikasta lääkinnällisiin laitteisiin.

Vaikka yritys hakee kasvua erityisesti terveydenhuollon tuotteiden valmistajana ja kehittäjänä, näkee Liljendalissa valmistettuja erilaisia tuotteita automarketissa asioiva helposti parisenkymmentä, esimerkiksi Savett-pyyhe on tuttu tuote varmasti lähes kaikille suomalaisille.

Teampacin toimitusjohtaja Hannu Vakkari ja pääomistaja Perttu Valaja ovat yrittäjien tunnustuksesta iloisia. Palkintoperusteluissa mainittu kasvu on ollut tänä vuonna kymmenen prosentin luokkaa ja samoissa lukemissa uskotaan menevän ensi vuodenkin.

– Lääkinnällisten tuotteiden valmistaminen on kasvussa. Ne ovat laadun ja dokumentaation puolesta sekä myös teknisesti vaativia tuotteita. Teampacille niiden sopimusvalmistaminen on ollut luonnollinen jatke siirryttäessä koko ajan vaativampiin tuotekonsepteihin, Vakkari toteaa.

Innostus työhön löytyy Vakkarilta etenkin uusien asiakkaiden löytämisestä ja henkilökunnan ammattitaidosta sekä heidän vastuullisesta otteesta omaan työhön. Valaja nostaa myös esiin henkilöstön hyvän asenteen sekä yrityksen oman kehitystyön.

Yritys täytti tänä vuonna 50 vuotta. Yritys on kuulunut matkansa varrella myös Paulig-konserniin, joka perusti sopimuspakkamoja Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan. Liljendalin tehdas oli tuolloin Impac-nimisenä. Kun Paulig luopui pakkaamoistaan, ne jatkuivat kussakin maassa ja Liljendalissa uusi omistaja nimesi tehtaan Teampaciksi.

Valaja tuli omistajaksi syksyllä 15 vuotta sitten. Hän oli myynyt aiemmat yritystoiminnat ja vetänyt vähän henkeä, ennen kuin alkoi tositarkoituksella etsiä sopivaa teollisuusyritystä.

– Yksi kriteeri oli että tehdas sijaitsee enintään tunnin matkan päässä Lahdesta, jossa asun ja Liljendal juuri siihen mahtui. Teampac oli mielenkiintoinen, ja halusin nähdä mihin mitä omalla ja työntekijöiden työllä voi päästä, Valaja kertaa.

Myöhemmin työntekijät ovat kahdella eri kierroksella saaneet ostaa yhtiön osakkeita. Sijoitus on ollut hyvä. Ihan ensimmäisinä vuosina Valaja ei halunnut osakkeita myydä, vasta sitten kun riskiä esimerkiksi konkurssista ja sijoitettujen varojen menettämisestä ei ollut.

Mahdollisuus ostaa osakkeita on tämän tyyppisessä toiminnassa melko harvinaista työntekjöille. Mitään negatiivista ei osakkeiden myynnistä työntekijöille ole tullut esiin.

– Olemme tehneet tulosta ja sijoittaminen on ollut työntekijöille kannattavaa.

Työntekijöitä on tällä hetkellä vajaat 60.

– Vaikka tuotantoa on automatisoitu ja tehostettu, tarvitaan käsiä edelleen monissa työvaiheissa, Vakkari huomauttaa.

Teampacin laajennussuunnitelmat ovat aiotusta muuttumassa. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti laajennustyöt olisivat käynnistyneet tänä syksynä. Hintalappu nousi niin korkeaksi, että peli vihellettiin poikki ja tehdään uudet suunnitelmat ja uusi aikataulu on saada rakennustyöt käyntiin ensi kesänä.

Hannu Vakkari on ensi vuonna eläköitymässä. Seuraajan etsiminen on jo aloitettu.

lsa_8987.jpeg

TeamPackin puolesta Loviisan vuoden 2019 yrittäjäpalkinnon vastaanotti lauantaina yhtiön toimitusjohtaja Hannu Vakkari (oik). Palkintoa olivat luovuttamassa Loviisan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jouni Malmivaara ja varapuheenjohtaja Mari Ståhls. Kuva: Arto Henriksson

Teampac

Sopimusvalmistaja

Ulf Lempinen perusti Teampacin vuonna 1969.

Paulig omistajaksi 1980-luvulla. Kymmenisen vuotta myöhemmin tehdaspäällikkö Wille Grönqvist osti yrityksen yhdessä Bo Bromanin ja Ulf Sjögårdin kanssa.

Perttu Valaja omistajaksi vuonna 2004.

Yritys on Pohjoismaiden johtavia nestepohjaisten lääkinnällisten tuotteiden ja kosmetiikan sopimusvalmistajia.

Teampacilla on käytössään suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus

Nestepohjaisia lääkinnällisiä laitteita ovat esimerkiksi erilaiset haavanhoitotuotteet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat