Paikallisurheilu

Viljam Sandvik jälleen U17 –maajoukkueen riveissä - LJK-kasvatti etenee pelaajapolulla kohti jääkiekon huippua

LJK-kasvatti Viljam Sandvik sai lisää kovatasoista kansainvälistä kokemusta pelatessaan U17 -maajoukkueessa Kanadassa 27.10-11.11. U17 World Hockey Challenge turnauksessa.

Pasi Mennander

Loviisan jääkiekkoperheessä uransa aloittanut Viljam Sandvik on edennyt pelaajapolulla kohti jääkiekon huippua. Tie on kulkenut Loviisan Jääkiekkoklubin juniorijoukkueista Viikinkien kautta Jokereihin ja siitä edelleen HIFK-junioreihin.

Aluekartoituksista suoraan pohjolaleirille ja maajoukkueeseen hänet valittiin jo edelliskaudella ja viime kausi päättyi kaksi SM-mitalia kaulassa. Sandvik palkittiin keväällä Jääkiekkoliitossa Etelän alueen parhaimmaksi junioriksi.

 

Sentterinä pelannut Sandvik sai lisää kovatasoista kansainvälistä kokemusta pelatessaan U17 -maajoukkueessa Kanadassa 27.10-11.11. U17 World Hockey Challenge turnauksessa. Turnaus oli alle 17-vuotiaiden poikien kauden päätapahtuma, jossa pelasivat Suomen maajoukkueen lisäksi Ruotsi, Venäjä, Tsekki, USA sekä Kanadasta kolme joukkuetta. Suomen pelit paranivat loppua kohti. Sandvikin tehtävänä maajoukkueessa oli johtaa sentterinä kakkoskentällistä, joka keskittyi enimmäkseen puolustuspelaamiseen maalinteon sijaan.

 

Muutaman syöttöpisteen turnauksessa Viljam kuitenkin merkkasi tilastoihin.

– Reissu ja turnaus oli mukava ja rankka kokemus. Paljon pelejä, aikaerot ja matkustelut paikkakunnalta toiselle olivat haastavia. Joukkueena ja henkilökohtaisesti jäi parannettavaa seuraavaan tapahtumaan, kertoili Sandvik päästyään takaisin Suomeen reissusta.

Seuraava maajoukkueen tapahtuma on leiri Salossa 26.-29.12., jossa Suomi kohtaa Tsekin joukkueen kolmasti. Otteluista on suorat netti-livelähetykset leijonat.fi sivustojen kautta.

Sandvikilla on ollut maajoukkuepaita tällä kaudella päällä jo 12 ottelussa.

 

Sandvik opiskelee parhaillaan Helsingissä Perhon liiketalousopistossa, jossa pystyy sovittamaan kovan harjoittelun, pelit ja koulunkäynnin melko hyvin.

– Yleensä aamulla ja aamupäivisin olen treeneissä, päivällä on koulua jos ei ole pelimatkoja. Koulusta toisiin treeneihin iltapäivällä. Iltaisin jos on vapaata niin makoilen kotona leväten ja katselen sarjoja, hän kertoo päiväohjelmastaan.

 

Kotona Loviisassa ei miestä paljon sarjakaudella ehdi näkemään.

– Kaipaan Loviisasta eniten perhettä ja kavereita sekä Loviisan rauhallisuutta.

 

Nuori kiekkoilija vaihtoi Jokeripaidasta HIFK-väreihin tälle kaudelle. Hän on pelannut sekä vuotta vanhempien B-nuorten että useamman vuoden vanhempien A-nuorten SM-liigapelejä.

– Eroa A- ja B-nuorten otteluissa on eniten ehkä kamppailuvoimassa, kun on vähän vanhempia jätkiä ja vauhtia on tottakai enemmän ja tilanteet tulevat nopeammin. Maalipaikkoja tulee aika paljon vähemmän A-nuorissa kun B-nuorissa, summailee Sandvik eroja sarjojen välillä.

Syksyllä oli pieni olkapäävamma joka piti nuoren miehen poissa peleistä neljä viikkoa.

– Loukkaantumiset ei ole ikinä kivoja, mutta ei siinä auttanut kuin alkuun polkea kuntopyörää ja siitä sitten hetken päästä jäälle luistelemaan ja pikkuhiljaa normaalisti mukaan, hän toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat