Paikalliset

Isnäsistä kalastamaan lähtenyt virolaismies on edelleen kateissa - vapaaehtoiset jatkavat yhä etsintää

Valkon VPK on järjestänyt virolaismiehen oletetun hukkumisalueen lähistöllä useita navigointi-, sukellus- ja etsintäharjoituksia. Sunnuntaina laajaa aluetta tähystettiin VPK:n dronella, jota ohjasi palokunnan päällikkö Olavi Aalto.

Arto Henriksson

Syyskuussa Isnäsin merialueelle kadonneen 62-vuotiaan virolaismiehen etsinnät ovat jatkuneet vapaaehtoisvoimin tuloksettomina.

Hukuksissa olevaa kalastajaa on etsitty sukeltajien ja etsintäkoirien avulla sekä naaraamalla ja kaikuluotaamalla useiden viikkojen ajan.

Useat paikalliset sekä muualta tulleet vapaaehtoiset ovat osallistuneet etsintöihin laajalla alueella. Myös Rajavartiolaitoksen lentokoneen ja helikopterin on nähty suorittavan tähystystä alueella.

Lokakuun lopulla oletetulla hukkumisalueella kävi kadonneiden etsintään erikoistuneen virolaisen Kadonud-ryhmän veneyksikkö, joka oli varustettu poikkeuksellisen tarkkaa kuvaa tuottavalla viistokaikuluotaimella.

Kaikiluotaimella paikallistettiin muun muassa vanhan veneen osin hajonnut hylky, mutta ei kateissa olevaa miestä.

Viime sunnuntaina Valkon VPK toi etsintöihin tarkkaa ilmakuvaa lähettävän dronen, jonka avulla tähystettiin laajoja rantavesiä Högholmenin sekä muiden lähisaarten ja mantereen rantojen lähistöllä.

Dronella tarkistettiin erityisesti alueen laajoja kaislikkoalueita, joita ei veneistä eikä rannoilta ole aiemmin voitu tehokkaasti tähystää.

Syyskuun 20. päivänä hukuksiin joutuneen miehen arvioidaan nousseen tai nousevan lähiaikoina pintaan, ja vapaaehtoiset etsijät toivovat alueella liikkuvien veneilijöiden tähystävän rantoja ja merialueita.

Virolaismies oli turmahetkellä kalastamassa Högholmenin saaren lähistöllä. Sivullinen huomasi hänen veneensä ajelehtimassa tyhjillään ja soitti hätänumeroon. Merivartioston vene saapui paikalle tarkistamaan ajelehtivaa venettä, ja huomatessaan veneessä tuoreita kaloja sekä varusteita, hälytettin etsintöihin myös Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Viranomaisetsinnät lopetettiin saman päivän illalla tuloksettomina, ja tapaus siirtyi poliisille kadonneen henkilön etsintänä.

Video: Valkon VPK harjoitteli drone-etsintää liikkuvasta veneestä sunnuntaina hukuksissa olevan virolaismiehen oletetulla onnettomuuspaikalla sunnuntaina. Olavi Aalto ohjaimissa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vapaaehtoiset venepartiot, sukeltajat ja etsintäkoirat jatkavat yhä hukuksissa olevan virolaismiehen etsintöjä Isnäsin merialueella – katso videot8.10.2019 00.30
Meripelastuskeskus kiistää viivyttelyn hukuksissa olevan virolaismiehen etsinnöissä Isnäsissä11.10.2019 00.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat