Paikalliset

”Loviisa Open” pidentää liikkeiden ja virastojen aukioloja

Loviisan yrittäjien puheenjohtaja Jouni Malmivaara ja Ann-Britt Felin-Aalto haluavat elävöittää keskustaa sekä pidentää liikkeiden ja virastojen aukioloaikoja. Myös yritysten yhteinen verkkopalvelu on suunnitteilla.

Arto Henriksson

Loviisan keskustan kivijalkakaupat ja palveluntarjoajat aloittavat yhdessä Loviisan kaupungin kanssa ”Loviisa Open” -yhteishankkeen keskustan elävöittämiseksi.

Loviisa Open-hanketta järjestävän Loviisan yrittäjien edustaja, Ann-Britt Felin-Aalto kertoi, että useimmat keskustan yritykset sekä kaupungin palvelupiste ovat tapahtumassa avoinna iltaisin tavallista pidempään.

Tapahtumasarja alkaa perjantaina, 29.11., jolloin on myös keskustan joulukatujen avajaiset.

– Loviisa Open hanke sai alkunsa useammasta syystä. Paikallisten kauppojen aukioloajat ovat puhuttaneet jo pitkään. Kuluttajat ovat kaivanneet mahdollisuutta tehdä ostoksia työpäivän jälkeen, Felin-Aalto kertoi.

Hänen mukaansa suomalainen kaupankäynti on isossa murroksessa ja verkkokauppa kasvaa hurjaa vauhtia.

Kivijalkakaupat perustavat kilvan itse verkkokauppoja, mutta verkkokauppaan liittyy myös kielteisiä piirteitä – pakkausjätteet/muovit, hankalat palautukset jne.

–Kivijalkakauppojen tulisi nyt kilpailla henkilökohtaisella palvelulla, saavuttaa asiakkaiden luottamus ja tarjota asiakkaille elämyksiä, Felin-Aalto kannusti.

-Näihin haasteisiin on yksittäisen pienen kivijalkakauppiaan yksin vaikea vastata. Loviisan yrittäjät ja

Loviisan kaupunki haluavat siksi käynnistää Loviisa Open -hankkeen, joka koostuu konkreettisista toimenpiteistä ja tulee kannustamaan paikallisia kauppiaita ja palveluntarjoajia pitkäjänteiseen yhteistyöhön, Felin-Aalto lupasi.

Loviisa Open -hankkeen tavoitteena on tarjota kuluttajille entistä parempaa palvelua ja samalla tukea paikallisia yrittäjiä kilpailun kiristyessä kaupankäynnin murroksessa.

–Tämä edellyttää, että palvelut ovat saatavilla, että ne ovat helposti löydettävissä ja tuotu houkuttelevasti esille niin paikallisille kuluttajille kuin vierailijoille ja turisteille. Tulevat, yhteiset webbisivut tulevat mahdollistamaan tämän, Felin-Aalto kertoi.

–Pienessä kaupungissa kuten Loviisassa on tärkeätä, että pyrimme yhdessä varmistamaan sen, että palvelut säilyvät. Yhtenä tavoitteena on, että asukkaat entistä paremmin nauttisivat oman kotikaupunkinsa annista, totesi Felin-Aalto.

Tänä vuonna joulukadun avajaisten 29.11 lisäksi monet liikkeet ovat avoinna torstaisin 12.12 ja 19.12 klo 20.00 asti.

–Ainutlaatuista on se, että myös kaupunki pitää avoimia ovia. Lovinfon asiakaspalvelu on mainittuina torstai-iltoina auki kello 20.00 asti. Lovinfossa paikalla päivystämässä myös rakennusvalvonta, Felin-Aalto iloitsi.

Hankkeen tavoitteena on saada ihmiset torstai-iltaisin hoitamaan asioitaan, käymään ostoksilla, seurustelemaan kahviloissa ja ravintoloissa, käymään elokuvissa ja kulttuuririennoissa.

Loviisa Open on Felin-Aallon mukaan on kokonaisuudessaan laajempi kuin aiemmin järjestetty Loviisa City Shopping-tapahtuma.

Loviisa Open tulee avaamaan hankkeelle omat, osallistujille yhteiset webbisivut. Alueen tarjonta sekä aukioloajat saadaan webbisivujen kautta keskitetysti esille kaikille, mukaan lukien ulkopaikkakuntalaiset ja turistit.

Webbisivuilla tullaan jatkossa julkaisemaan myös hankkeen yhteinen tapahtumakalenteri. Tulevaisuudessa voidaan myös erikseen avata osallistujille yhteinen verkkokauppa.

Haasteita tulee Felin-Aallon mukaan riittämään, sillä hanketta vetämään kaavaillaan omaa yhdistystä ja siten pysyvää organisaatiota, jonka pääasiallinen tehtävä on pitää Loviisa Open hankkeen pyörät pyörimässä.

–Kivijalkakauppiaat ovat ilahduttavan hyvin lähteneet mukaan nyt aluksi loppuvuoden iltatapahtumiin. Useimmat kauppakatujen kivijalkakauppiaat avaavat ovensa ja sen lisäksi näille illoille kaavaillaan PopUp -kauppoja tyhjiin liiketiloihin, Felin-Aalto kertoi.

Hanke on myös saanut hyvän vastaanoton. Tulevien webbisivujen osalta hanke laajenee koskemaan myös muita yrittäjiä, toimijoita ja yhdistyksiä.

Mukaan pyritään saamaan mahdollisimman laaja kattaus Loviisan tarjoamia tuotteita, palveluja, kulttuuritarjontaa ja harrastusmahdollisuuksia.

–Kun jaetaan kustannuksia ja suunnitellaan yhteisiä tapahtumia ja markkinointitoimenpiteitä vuositasolla, se avaa kaikille paremmat ja lähes rajattomat mahdollisuudet, Felin-Aalto uskoo.

Ensi vuoden tapahtumapäivistä päätetään myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat