Paikallisurheilu

Tor voitti trillerin kotihallissaan – Hietala ratkaisi rankkarilla

Andy Hietala ampui ottelulle ratkaisun.

Jarkko Jyrkkämäki

Loviisan Torin salibandyn miesten edustusjoukkue pelasi viime lauantaina 1-divisioonan kauden ensimmäisen kotipelinsä. Ottelusta O2-Jyväskylää vastaan muodostui huikea trilleri.

Tor tuli peliin aktiivisella ilmeellä, mutta jyväskyläläisten blokkipeli oli tiukka eikä vetoja saatu maalille saakka. Vastustaja myös käänsi peliä nopeasti aina kun pieninkin paikka siunaantui ja Torin tolppien välissä Henri Haapaniemi joutui alusta alkaen töihin.

 

O2-Jkl siirtyi 0–1- johtoon ajassa 3:27. Tor ei kuitenkaan hätkähtänyt vaan antoi painetta kaikilla kolmella kentällä. Kun avauserää oli pelattu 8:15 oli Petri Pöntinen mies paikallaan kärkikarvaajana ja sai pallon riistettyä itselleen. Pieni nousu, sivallus ja pallo viuhui O2:n verkkoon.

Loviisa sai maalista hyvää buustia ja pääsi kokeilemaan myös ylivoimalla. Pallo liikkui ja vetopaikkoja syntyi. Ensin Jonas Hällfors ampui minkä maalivahti torjui käsivarrellaan. Seuraavaksi Conny Lindblomilla oli maali auki, mutta veto ei lähtenyt. Myös Pyry Forsman pääsi laukomaan, mutta pallo veskan syliin.

Erän loppua kohden peli muuttui maltillisemmaksi. Tor piti palloa pitkiäkin jaksoja hakien rauhassa paikkaa hyökätä, mutta avauserässä enempää maaleja ei nähty ja erätauolle lukemissa 1–1.

 

O2 tuli toiseen erään kovaa ja painoi päälle lähes kaksi minuuttia, mutta Tor kesti. Kotijoukkue vastasi, kun Petri Pöntinen kiepahti irti vartijastaan laidassa, nousi ja siirsi pallon maalinedustalle, missä Niko Orava oli ohjaamassa, mutta ei maalia.

Torin puolustaja Miro Ranta nousi vasenta laitaa ja toimitti pallon maalille, missä jo tuuletettiin Torin osumaa, mutta pallo oli maalivahdilla. Torilla oli hyvä vire päällä ja paikkoja syntyi. Jere Jokinen heitti pitkän Jonas Hällforsille, joka maalin edestä napautti pallon veskan syliin.

O2:llakin oli paikkansa, mutta puolustus ja Henri Haapaniemi hoitivat homman. Loviisan Stefan Brusas nousi, pelasi nätin seinän Niko Oravan kanssa ja sivalsi kovan vedon, mutta pallo napsahti vastustajan mailan varteen.

Pelaajavalmentaja Sami Aalto väänsi vahvasti ja oli karata vastustajalta, jolloin tämä joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoimassa pallo liikkui. Syöttöspesialisti Andy Hietala piti palloa hetken, jakoi sitten namupassin Jonas Hällforsille, joka laukoi pallon alakulmaan ja Tor johtoon 2–1

Heti seuraavassa vaihdossa O2:lla oli tuhannen taalan paikka, mutta vastustaja ampui ohi tyhjän maalin. Jyväskylällä kuitenkin momentum päällä ja se sahasi Torin puolustuksen uudelleen hajalle, mutta jälleen pallo ohi. Kesken vastustajan myllytyksen pääsi Sami Aalto katkaisemaan ja yhdessä Tatu Könösen kanssa kaksikko vastaiskuun. O2:n pelaaja sai kuitenkin mailan väliin juuri syöttöhetkellä ja tilanne kuivui.

Toisen erän viimeiset viisi minuuttia O2 tuli kovaa ja pelissä oli tunnetta. Henri Haapaniemi torjui ensin, mutta viimein O2:n kova uurastus palkittiin ja se tasoitti tilanteeksi 2–2.

Kaksi minuuttia ennen erän loppua Torille tuomittiin rangaistus, joten erän lopun Loviisa pelaisi vajaalla. Heti alivoiman alettua oli maali lähellä, mutta peliväline oli Haapaniemen alla. Tor kesti alivoiman ja päätöserään lukemissa 2–2.

Päätöserään Tor tiivisti peluuttamista ja kolmoskenttä pelasi joka viidennen vaihdon. Pyry Forsman oli siirretty ykkösen sentteriksi. Loviisan pelissä olikin hyvä energia ja pallollinen peli oli O2:sta parempaa. Maalipaikkoja oli lukuisia, mutta vedot viuhuivat joitakin senttejä tolppien väärältä puolelta ohi.

Kun peliä oli jäljellä reilu kymmenen minuuttia, käytti Tatu Könönen palloa Pyry Forsmanilla joka siirsi takaisin ja Tatu ampui komean vedon. O2:n maalivahti venyi todelliseen gamesaveriin ja peli edelleen tasan. Tor painoi ja O2 otti jäähyn.

Ylivoimalla Torilla ei ollut juuri paikkoja, sillä O2 pelasi vahvan alivoiman. Tultuaan täysilukuiseksi O2 tuli vuorostaan kovaa, mutta Torin maalissa Haapaniemi piti pelin tasalukemissa.

O2:lla oli vuorostaan erinomainen paikka siirtyä johtoon, mutta Jere Jokiselta loistava blokki ja vastustajan paikka suli siihen. Pelin kahdella viimeisellä minuutilla kaksikko Palm-Hällfors myllytti ja Palm laukoi, mutta veska kesti. Seuraavaksi Könönen-Aalto rakensi ja Könönen ampui, mutta veto aavistuksen yli. Ottelu päättyi 2-2 ja mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla tasainen vääntö jatkuu. O2:lle tarjottiin voittoa tarjottimella, kun keskialueen törmäyksestä Jere Jokiselle tuomittiin rangaistus ja O2 pääsi yrittämään kahden minuutin ajan voittomaalin tekoa.

Tor kuitenkin kesti ja voittaja ratkaistiin rankkareilla. Siinä viiden vetäjän jälkeen molemmilta onnistui yksi pelaaja ja tilanne edelleen tasan. Kuudennet vetäjät onnistuivat molemmat, mutta seitsemännessä parissa Andy Hietala onnistui ja vastustaja ei, joten rankkarikisa ja voitto Torille maalein 3-2.

– Kausi alkoi kolmella vieraspelillä ja kun kotihalliin päästiin fanien eteen, niin täällä ei nimenomaan haluta hävitä eikä pinnoista luovuta helpolla. Peli oli tasainen ja kolmannessa tiivistettiin, kun O2 tuli kovaa. Aivan ei saatu pääpalkintoa ja kolmea pinnaa, mutta kahteenkin olemme tyytyväisiä, pelaaja-valmentaja Sami Aalto analysoi.

Loviisan Torin Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat jo keskiviikkona 9.10., jolloin joukkue kohtaa vieraissa EV Akatemian Mosahallissa. Ottelu alkaa klo 18.30.

Petri Vauhkonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mikko Valto Loviisan Torin valmennustiimiin6.9.2019 09.13

Aiheesta muualla

Katso Divarin tulokset tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat