Paikallisurheilu

Anni Pere lähtee stadiin

Maailmalle. Anni Perellä on jännittävät ajat, kun edessä on lähtö Helsinkiin lukioon ja HIFK:iin pelaamaan. Kuva Susanna Heiska

Loviisalainen vasta 15-vuotias Anni Pere on valittu HIFK:n naisten liigajoukkueeseen. Stadin gimma Perestä on tulossa siinäkin mielessä, että lukio-opinnot alkavat Mäkelänrinteen urheilulukiossa.
LOVIISA. Anni Pere aloitti jääkiekon pelaamisen LJK:ssa vajaat kymmenen vuotta sitten. - Samoihin aikoihin aloin pelata kun aloitin koulunkäynnin, Pere muistelee. Siihen aikaan Loviisassa ei ollut Peren ikäisille tyttöjoukkuetta. - LJK:ssa pelasin aina poikien kanssa. Siinä oli ainakin se hyvä puoli, että oli pakko oppia vähän kovempaa peliä. Peren mielestä LJK:ssa on ollut hyvä pelata. - Joku voisi ajatella, että isommassa kaupungissa on paremmat mahdollisuudet tulla hyväksi pelaajaksi. Loviisassakin on siihen kaikki mahdollisuudet, on vain itsestä kiinni kuinka paljon haluaa treenata. Ja toisaalta täällä on aina saanut peliaikaa, kun taas isossa kaupungissa harrastajia on niin paljon, että peliajasta on paljon kovempi kilpailu.

Pehmeä nousu liigaan

Reilu vuosi sitten Anni kutsuttiin pelaamaan HIFK:n B/C-tyttöihin. - Valmentaja soitti ja kysyi haluaisinko pelata joukkueessa. Vuosi B/C-tytöissä oli pehmeä siirtyminen Helsinkiin ja liigajoukkueeseen. - Minulla oli yhdet treenit viikossa Helsingissä, ja muut treenit sain tehdä Loviisassa. Loppukaudesta naisten valmentaja soitti ja kysyi haluaisinko lähteä A-tyttöjen SM-turnaukseen pelaamaan. Se meni ilmeisesti ihan hyvin, kun sen jälkeen naisten valmentaja soitti ja kysyi haluaisinko treenata naisten kanssa. Naisten joukkueella treenejä on ollut Helsingissä viisi kertaa viikossa. - Vaikka on ollut rankkaa, kun on paljon treenejä, niin on ollut kyllä tosi kivaa.

Kovassa seurassa

Pere on nyt yksi liigajoukkueen 16 hyökkääjästä. Vielä ei ole ollut pelejä, mutta ihan valtavia paineita ei niistäkään tarvitse ottaa. - Naiset nousivat liigaan viime kaudella. Nyt Mestiksessä pelaa osa naisista ja HIFK Akatemian tyttöjä, ja pelaajia myös vaihdetaan sarjojen välillä. Minäkin saan hakea vauhtia Mestiksestä jos siltä tuntuu, niin ei ainakaan ihan penkillä istumiseksi mene. Naisten liigajoukkueessa pelaa tulevalla kaudella muiden muassa 41-vuotias Karoliina Rantamäki, jota pidetään yhtenä Suomen kaikkien aikojen parhaista naiskiekkoilijoista. Rantamäki on pelannut 20 vuotta maajoukkueessa ja on myös ensimmäinen suomalainen naisjääkiekkoammattilainen. Ulkomaalaisia pelaajia joukkueessa on neljä. - Kyllähän tämä on nyt ihan erilaista, kuin pelata itseään nuorempien poikien kanssa. Puhutaan paljon englantia, ja muutenkin täytyy vähän erilailla miettiä mitä sanoo, Pere sanoo hymyillen. Tavoitteena maajoukkue? - Aikaisemmin sanoin, että tavoitteena on päästä liigaan. Nyt täytyy varmaan miettiä asiaa uudestaan. Mutta ihan lähitavoite on saada mahdollisimman paljon peliaikaa liigassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat