Paikalliset

Hootenanny Freaksin musiikilliset juuret ovat Loviisassa

Laulu- ja soitinyhtye. Kuvassa vasemmalta Marko Kuurne, Marko Leino, Esko Kemell, Markus Kyönsaari ja Pepe Tamminen. Kuva: Hootenanny Freaks

Hootenanny Freaksin perustajäsenet aloittivat yhdessä soittamisen Loviisassa vuonna 1992. Bändi uusin EP julkaistiin juuri. Soitinyhtye juhlii myös 20 -vuotista taivaltaan kuluvana vuonna.
UUSIMAA/KYMENLAAKSO – Ensisoinnut bändille soitettiin Loviisassa vuonna 1992, kun saimme treenikämpän Loviisan vanhasta kaupungista. Siellä rupesimme takomaan ensitahteja. Kitaraa ja laulua hoiteli Marko Kuurne, bassossa olin minä ja rumpuja soitti Riku Henriksson, nykyisin Siltakylässä asuva Marko Leino muistelee. – Ensimmäisinä biiseinä olivat kanoottilaulu ja oma biisi Ride, jota ei ole vieläkään tehty valmiiksi, hän kertoo.
Sanottua Valkosta tie vei meidät Kotkaan ja siellä Teknisen opiston (myöhemmin Kymenlaakson ammattikorkeakoulu) kellariin, jossa virallisesti Hootenanny Freaks syntyi tammikuussa 1997 Marko Leino Rumpali
Myöhemmin yhtye siirtyi treenaamaan Valkon kirkon tiloihin ja sieltä soittajat soittimineen lähtivät maailmalle. – Valkosta tie vei meidät Kotkaan ja siellä Teknisen opiston (myöhemmin Kymenlaakson ammattikorkeakoulu) kellariin, jossa virallisesti Hootenanny Freaks syntyi tammikuussa 1997, Leino kertaa. Bändin musiikilliset peruslinjaukset ovat pysyneet järkähtämättöminä siitä saakka. Bändi esittää rehellistä rock´n rollia/hardrockia suurella sydämellä. – Ehdoton ykkösesikuva koko bändin synnylle on ollut Hurriganes, jota ilman tätä ei olisikaan. Muita esikuvia ovat 1970- ja 1980-luvun rockbändit, kuten CCR, Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, Whitesnake ja moni muu.

Pitkä taival

Bändi on ollut olemassa jo huikeat 20 vuotta. Lisäksi loviisalaislähtöisten Kuurnen ja Leinon tarttumisesta soittimiin on kulunut vieläkin enemmän aikaa.
Sanottua Onko suunnitelmia juuri alkaneelle bändin juhlavuodelle? Marko Kuurne Kitaristi
– Ainakin jonkinlainen juhlakeikka tullaan tekemään ja sitten katsotaan, mitä kaikkea muuta asian tiimoilta saadaan aikaiseksi, espoolainen Kuurne kertoo. – Lisäksi olisi tarkoitus julkaista omista kappaleista koostuva pitkäsoitto tämän vuoden loppuun mennessä, Leino lisää. Perustajajäsenet sanovat, että soittaminen on ollut vuosikymmenten ajan tärkeä osa elämää. – Musiikin tekeminen on meille harrastus, mutta suhtaudumme siihen kuitenkin vakavasti ja täysillä. Musiikki on henkireikä ja arjen vastavoima, Kuurne kertoo. – Musiikin soittamisessa unohtuu muu maailma täysin ja siinä hetkessä on vain musiikki, Leino lisää.
Sanottua Soittaminen tuo hyviä fiiliksiä ja on hienoa, kun saa julkaistua itse tehtyjä kappaleita, joista jengi tykkää. Marko Leino Hootenanny Freaksin

Leningrad Cowboys

Yhtyeen ikimuistoisin hetki on ollut, kun bändi pääsi lämmittelemään Leningrad Cowboysia kesällä 2010. Mukana oli myös Puna-armeijan kuoro, jonka jäseniä menehtyi traagisesti lento-onnettomuudessa vähän aikaa sitten. Millaista oli esiintyä yhdessä Leningrad Cowboysin ja kuoron kanssa? – Huikea kokemus, Kuurne sanoo. – Tähänastisen uran ehdoton huippuhetki, jollaista ei ihan heti vastaan tule, Leino jatkaa. Keikkoja bändi tekee nykyisellään keskimäärin 10 kertaa vuodessa. – Niitä tehdään aina kun on kysyntää, Kuurne mainitsee. Leino kertoo, että esiintymispaikat löytyvät eteläisen Suomen ravintoloista, eri tapahtumista sekä tilaisuuksista. – Keikkoja voimme tehdä missä tahansa, kun vaan tilaisuus tulee. Ohjelmistoon kuuluu niin omia sävellyksiä kuin cover-biisejä 1970- ja 1980 -luvun rock- ja hardrock -yhtyeiltä. Bändi tekee myös yksityiskeikkoja. – Seuraavaksi soitamme hääkeikan Kotkassa. Ilmoitamme keikoistamme myös aina Facebookin ja kotisivujemme kautta. Mikä musiikin tekemisessä viehättää vielä 20 vuoden jälkeen? – Soittaminen tuo hyviä fiiliksiä ja on hienoa, kun saa julkaistua itse tehtyjä kappaleita, joista jengi tykkää, Leino tuumii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat